11 Mart 2017 13:59

TAYAD: Evlatlarımızı sürgün sevklerle yıldıramazsınız

TAYAD'lı aileler hapishanelerdeki sürgün, görüş yasakları sevk ve saldırılarına karşı açıklama yaptı.

Paylaş

Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri hapishanelerdeki sürgün, görüş yasakları, sevk ve saldırılara karşı açıklama yaptı. 

"Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz", "Sürgün sevklere son" sloganları atan aileler "Sohbet hakkı uygulansın. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Kitap sınırlaması kaldırılsın" pankartı taşıdı. 

TAYAD'lı aileler adına açıklama yapan Nuri Cihan Yandı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hapishanelerde işkence olmadığını iddia etmesinin doğru olmadığını söyledi. Yandı, "Evladımiz Dilan Ekinci'ye yapılanlar işkencedir. Evlatlarımızın tedavi hakları engellenmektedir. Beli kırık olan Dilan Ekin işkencelerle Ankara Sinca F tip hapishanesine sürgün edildi, sonrasında korsesini gasbettiler. Evladımızı sakat bırakmak istiyorlar" diye konuştu. "Bizim evlatlarımız devrimci vatansever oldukları için tutsak edildiler' diyen Yandı, "Bağımsız bir ülke istedikleri, emperyalizme ve işbirliklerine karşı mücadele ettikleri için tutsak düştüler. Devrimci düşüncelerini tecrit hücrelerinde direnerek savunmaya  devam ediyor" dedi. Yandı, evlatlarının dışardaki sesi olmaya devam edeceklerini ve tecrit işkencesine karşı birlikte mücadele vereceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ergin Çağlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Samsun Eğitim Sen’de felsefe dersleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...