11 Mart 2017 12:13

HDP'li Önder: Onlar Bolu Beyi, biz Köroğluyuz

HDP Ankara İl Örgütü, Ankara’da yürütecekleri referandum kampanyası tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Neva Palas Otelindeki toplantıda konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisine yönelik baskılara dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Bolu’daki mitingde halka “Bolu Beyi’nin torunları” şeklinde seslenmesine atıfta bulunan Önder, “Hep beylerle bostan ekerseniz Köroğlu nereden aklına gelsin. Siz Bolu Beyi biz Köroğluyuz. Hadi onu yorgunluğuna verelim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yuhalanınca ‘onları yuhalamayın’ diyor. HDP yuhalanınca onları yuhalayabilirsiniz diyor. Bu aynı zamanda onları linç edebilirsiniz demektir. Binali Yıldırım’ı aradan çekip direkt Allah’a seslenmek istiyorum: Yarabbim yaratıyorsun niye takip etmiyorsun? Hadi onu yarattın bizi neden yarattın? Biz onlar için 17 Nisan günü dayanma gücü diliyoruz. Çünkü bu vukuatsız kabadayılar kaçacak delik arayacak” diye konuştu.

Kürtlerin ne yapacağının hiç bir anket ile çözülemeyeceğini belirten Önder, “Bu halka karşı uyguladığınız zulme evet dedirtebilir misiniz. Bunu hiç bir istatistikte göremezsiniz. Cansız bedeni günlerce sokakta kalan Taybet Ana’nın toplumuna vicdan sahibi olan herhangi birine evet dedirtebilir misiniz? Abidik gubidik diyorsunuz son 15 yıldır sizlerle geçiyor. İşleri hızlandıracağız diyorsunuz” diye konuştu.

HDP Ankara İl Eş Başkanı Birsen Kaya, Saray’ın zulmüne karşı bir arada olduklarını söyledi. Her yan yana gelişte cezaevinde bulunan eş başkanları ve milletvekillerini anmanın boyunlarının borcu olduğunu dle getiren Kaya, sadece cezaevine atmakla yetinilmeyerek HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin de düşürüldüğünü kaydetti. HDK adına Fikret Çalağan da bir konuşma yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et