Noel saldırganıyla bağlantılı IŞİD'li İzmir'de yakalandı
Berlin'de Noel sırasında TIR'la saldırı düzenleyen IŞİD’li Anis Amri ile bağlantılı olduğu belirtilen Suriyeli İzmir’de yakalandı.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Noel sırasında TIR'la saldırı düzenleyen Tunus uyruklu IŞİD’li Anis Amri ile bağlantılı olduğu belirtilen Suriye uyruklu M.A.K., İzmir'de saklandığı otelde yakalandı.
Almanya'da, 19 Aralık 2016 tarihinde Berlin'deki noel pazarına TIR'la gerçekleştirilen terör saldırısının faili Tunus uyruklu Anis Amri'nin IŞİD'le bağlantısı saptandı. Bu yönde yapılan araştırmalarda, bu teröristle bağlantılı olduğu belirlenen Suriye uyruklu M.A.K.'nin İzmir'de saklandığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenlediği operasyonda, M.A.K.'yi, saklandığı otelde yakaladı. Teröristin daha önce IŞİD adına faaliyet yürüttüğü, yurda illegal yollardan giriş yaptığı ve yine illegal yollardan yurtdışına çıkıp Avrupa'da terör eylemi yapacağının değerlendirildiği öğrenildi. (DHA)
Evrensel'i Takip Et