11 Mart 2017 12:23

Berkin 3. ölüm yıldönümünde anıldı

Gezi eylemleri sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurularak katledilen Berkin Elvan ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

Paylaş

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın bugün 3’üncü ölüm yıldönümü. Hastanede 269 gün yaşam mücadelesi veren ve 3 yıl önce bugün hayatını kaybeden Elvan, Feriköy'de mezarı başında anıldı. 

Anmaya birçok kitle örgütü, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, CHP Milletvekili Ali Şeker, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Elvan ailesi ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Anma töreni saygı duruşuyla başladı. Anmada Kürtçe ve Türkçe ağıt  yakıldı. Anmada "Berkin Elvan mücadeleye devam", "Berkin Elvan 15'inde bir fidan", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. 

Berkin’in mezarı başında ağıt yakan anne Gülsüm Elvan, “Ben seni böyle mi ziyaret edecektim? Hayalimiz bu değildi Berkin. Yavrum daha küçücüktü. Ben seni böyle mi görecektim, yarın sınav var ben seni sınava götürecektim. Benim yavrum daha küçücüktü. Yarası yavrumdan büyüktü. Annen arkadaşların yarın sınava girecekti" diye ağıt yaktı. Anne Elvan anma sırasında fenalık geçirdi. 

Baba Sami Elvan ise, "Bugün Berkinimizi uğurlayışımızın 3’üncü yılı. Berkinimizin başında buluştuk. Türkiye karanlık günlerden geçiyor. İşte bu yüzden geleceğimiz için buradayız. Berkin’in katillerden hesap sorma mücadelesi bu zifiri karanlıktan çıkmak için önemlidir. Anısına da sahip çıkmalıyız. Emri 'ben verdim' diyen  herkes hesap vermelidir. Tüm bu zifiri karanlıkktan çıkış için önemlidir. 6 Nisan 2017’de davamızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Tetiği çeken ve çektirene hesap sormak için Çağlayan’a bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Anmanın ardından Gülbeng okundu ve Okmeydanında Berkin Elvan için lokma dağıldı. (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

MMO 10. Öğrenci Kurultayı başladı

SONRAKİ HABER

CHP, yurt dışı programlarını iptal etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...