11 Mart 2017 12:20

MMO 10. Öğrenci Kurultayı başladı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) bu yıl onuncusunu düzenlediği Öğrenci Üye Kurultayı, Ankara'da başladı.

Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) bu yıl onuncusunu düzenlediği Öğrenci Üye Kurultayı 2017, Ankara’da TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde başladı.

“Eğitim ve Örgütlenme” ana teması ile toplanan kurultayın alt başlıkları “Bilimsel Demokratik Laik Eğitim” ve “Daha İyi Bir Gelecek İçin Örgütlenme” olarak belirlendi. Kurultaya, makina, endüstri, işletme, sanayi, uçak, havacılık, uzay, sistem, teknik metod, üretim mühendisliği bölümlerinde  öğrenim yapan 45 üniversiteden, MMO Öğrenci Üye Yönetmeliğine göre Odaya üye olan yaklaşık 25 bin öğrenci üyeyi temsilen 400 delege katılıyor.

Kurultay öncesinde, MMO’ya bağlı Şubelerde yapılan ve binlerce öğrencinin katıldığı yerel kurultaylar düzenlendi. Yerel kurultaylardan süzülen görüşler ışığında merkezi Kurultayda, “öğrenci üye örgütlülüğü, ülkemizdeki mühendislik eğitimi, üniversitelerde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri ve meslek alanlarına ilişkin gelişmeleri” tartışıldı. Kurultayın açılış konuşmaları, öğrenci üyeleri temsilen Deniz Alp Yılmaz, TMMOB Başkanı Emin Koramaz ve MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Yener tarafından yapıldı.

MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Yener, açış konuşmasında özetle şöyle konuştu:  “Bugün eğitimdeki sorunların en ağır biçimlerinin yaşandığı alanlardan bir tanesi kuşkusuz üniversitelerdir. Üniversitelerde eğitimin niteliği ve üniversitelerin kimliği siyasal iktidarca arzu edilen şekilde değişmiştir. Üniversitelerimiz son 15 yıldır ciddi bir dönüşüm içindedir. Bu dönüşüm, siyasi iktidarın ülkeye dayattığı rejime paralel biçimde, üniversiteleri de dizayn etmiştir. Özerk ve demokratik, bilimsel ve akademik özgürlük temelinde hizmet vermesi gereken üniversiteler; siyasi iktidarın kendi suretini yerleştirdiği, gericiliğin kadrolaştığı, siyasal, kültürel ve ideolojik baskılarla yönetilen alanlara dönüştürülmektedir. Tüm ilerici değerleri kendisine düşman olarak gören iktidarın özellikle OHAL’i bahane ederek bu dönem yüzlerce akademisyeni ihraç etmesi, bu politikanın bir örneğidir.”

‘MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI HAYIR OYU KULLANACAĞIZ’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da özetle şöyle konuştu: “Referandumda oylatacakları Anayasa değişikliği tasarısının hazırlık aşamasında emek ve meslek örgütleri, sendikalar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, siyasi partiler gibi kurum ve kuruluşlardan hiçbir görüş almadılar. Toplumun büyük bir kesimini dışladılar. Bu anayasa değişikliği ile AKP’nin 15 yıldır adım adım inşa ettiği, gerici, baskıcı, cumhuriyet ve laiklik düşmanı, insanı, doğayı ve toplumsal gereksinimleri dışlayan piyasacı rejime yasal statü kazandırılmaya çalışılmaktadır. Biz mühendis, mimar ve şehir plancıları HAYIR oyu kullanacağız! Eşit, özgür, demokratik, laik, barış, huzur, refah içinde bir Türkiye için Hayır oyu kullanacağız!”

Kurultaydaki tartışmalardan çıkan görüşlerle oluşturulacak sonuç bildirisi ayrıca kamuoyu ile paylaşılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Kerestecioğlu: Halkların isteği olmadan anayasa olmaz

SONRAKİ HABER

Berkin 3. ölüm yıldönümünde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...