11 Mart 2017 12:10

HDP'li Kerestecioğlu: Halkların isteği olmadan anayasa olmaz

Adıyaman'da konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu kadınların tek adam rejimine izin vermeyeceğini vurguladı.

Paylaş

Adıyaman Kadın Platformu'nun, 8 Mart dolayısıyla Karapınar Mahallesi'nde düzenlediği şölene HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. Salona “Kadın direnişi ile özgürlük kazanacak”, “Vahşette sınır tanımayanlara karşı direnişte sınır tanımayacağız”, “Özgür kadınla demokratik ulusa” pankartları asılırken, “Jin Jiyan Azadi”, “Biji 8’ê Adarê”, “Yaşasın 8 Mart” sloganları atıldı.

Etkinlikte Adıyaman Kadın Platformu adına konuşan Ayşegül Yücetaş OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile binlerce kadın emekçinin ihraç edildiğine dikkat çekerek, “Biz kadınlar örgütlü olduğumuz müddetçe mücadele verebiliriz” dedi. AKP hükümetinin en büyük korkusunun kadınların özgürlüğü olduğunu belirten Yücetaş, “OHAL yasaları ile emeğimizin gasbedilmesine hayır diyoruz. Tek adam rejimine hayır diyoruz. Özgür yaşam ve özgür toplum için hayır diyoruz” diye konuştu.

'FİGEN HALIKIN VEKİLİDİR'

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu konuşmasına kadınları Türkçe ve Kürtçe selamlayarak başladı. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde kadınlar olarak buluşmaya, seslerini birbirine katmaya devam edeceklerini ifade eden Kerestecioğlu, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın selamlarını iletti. “Onlar hiç yetkileri ve hakları olmadığı halde ne kadar mahkeme kararları alsalar da, ne kadar Meclis'te milletvekilliğini düşürseler de Figen başkan bizim eş başkanımız ve halkın vekilidir. Buna kimsenin gücü yetmez” diyen Kerestecioğlu, eş başkanlar dahil 13 milletvekilinin halen tutuklu olduğunu hatırlattı. Milletvekillerin sadece düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklandığını söyleyen Kerestecioğlu, vekillerinin tutuklanmasının bir diğer nedeninin referandum olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Tutuklu olan eşbaşkanlar ve milletvekillerimiz dışarıda olsalar, referandumda olumlu sonuç alamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden arkadaşlarımız rehin alındı.” 

'KADINLAR OLARAK TEK ADAM REJİMİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Kadınlar karşısında iktidar olmanın kolay olmadığını belirten Kerestecioğlu, "Kadınlardan korkuyorlar. Türkiye’de on binlerce kadının sokaklarda nasıl direnerek mücadelelerini büyüttüklerini gördük. Kadınlar her türlü erkek egemen sisteme karşı mücadelelerini sürdürecektir. Önümüze bir referandum koydular. Bu referandum ülkeyi tek adam rejimine sürükleyecektir. Biz kadınlar bunu asla kabul etmeyeceğiz. 14 yıldır Tayip Erdoğan ne istediyse elde etti. Bu ülkede ne kadar çok şiddet ve patlama olduysa bütün bunların sorumlusu 14 yıldır bu ülkede iktidar olan hükümettir. Bu hükümet çözüm sürecini ortadan kaldırıp masayı tekmeleyerek barışı bitirmiştir. Bunlar kadınların her türlü emeklerine müdahale eden bir hükümet. Kadınların emeğinin karşılığı verilmeden bir anayasa yapılabilinir mi? Elbette yapılamaz. Barış için bir çaba göstermeden bu ülkede bir anayasa değişikliği olabilir mi? Bu ülkede halkların, inançların, kadınların isteği olmadan bir anayasa olamaz. ” dedi. 

Kerestecioğlu’nun konuşmasından sonra, etkinlik Ruken Yılmaz’ın ezgileri eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Dayanışma Akademisi ikinci dersini verdi

SONRAKİ HABER

MMO 10. Öğrenci Kurultayı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...