11 Mart 2017 11:48

KESK İzmir'de ihraçları protesto etti 

KESK İzmir Şubeler Platformu açığa alma, ihraç, sürgün ve baskılara karşı her hafta sonu yaptığı eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile kamu kurumlarında devam eden ihraç, açığa alma, sürgün, ceza ve baskılarla ilgili her hafta sonu yaptığı oturma eylemini sürdürüyor. Bornova meydanında toplanan kamu emekçileri, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" pankartı açarak sık sık, "Yaşasın onurlu mücadelemiz" , "Direne direne kazanacağız" , "Susma haykır OHAL'e hayır" , "İşimizi geri istiyoruz" sloganları atıldı.

Basın açıklaması okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, son birkaç aydır çıkarılan KHK’ler ile siyasal iktidarın OHAL’i kalıcı hale getirmeye çalıştığını  söyledi. KHK'ler ile şimdiye kadar aralarında akademisyenler, sanatçılar, öğretmenlerinde bulunduğu 3115  KESK üyesinin ihraç edildiğini hatırlatan Vardal, "Tekrar üstüne basa basa vurguluyoruz. Bir sendikanın, konfederasyonun;  anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de “suçlu” değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur" dedi.

İhraçların tek adam iradesine teslim edecek değişikliklerin gerçekleştirilmesi için yapıldığını söyleyen Vardal, "Ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda “tek adam yönetimi” ile yönetmek isteyenlere anayasa değişikliği referandumunda güçlü bir 'Hayır' denmesi, eğitimin ve ülkenin içine itildiği karanlıktan çıkış için tek çözüm olarak karşımızda durmaktadır. Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Hükümeti kamu kurumlarını da hukuk dışı işlemlerden uzak durması konusunda bir kez daha uyarıyoruz. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan Hollanda'ya tepki

SONRAKİ HABER

TÜSİAD: Gerginlik diplomasi ile aşılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...