11 Mart 2017 11:28

Adana’da BTS Genel Kurulu gerçekleştirildi

Adana'da Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), 8 . Olağan Genel Kurulu'nun yeni yönetimi belli oldu.

Paylaş

BTS 8'inci Olağan Genel Kurulu başladı. BTS Genel Başkanı Uğur Yaman'ın katılımı ile gerçekleşen 12 üyesi ve 9 yaşındaki Veysel Atılgan'ı kaybeden BTS'nin genel kurulunda 10 Ekim Katliamında hayatını kaybedenler anıldı. Genel kurula KESK'e bağlı sendikalar, DİSK, Demir Yol İş, CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen, EMEP İl Başkanı Sevil Aracı katıldı.  Tek liste ile gidilen Genel Kurul’da yönetim kurulu Tonguç Özkan, Nurhan Karadağ, Tamer Karaca, Ahmet Avşar, İ. İnanç Su, Turan Erdoğan ve M. Fırat Yavaş’tan oluştu.

7 Haziran'dan sonra başlayan süreçte demokratik haklarını kısıtlandığı ve baskının arttığının vurguladığı konuşmalarda Kamu emekçilerine baskı ve ihraçlar olarak yansıyan sürecin 16 Nisan'a tersine çevrilebileceği vurgulandı.

ÖZKAN: BİZİ TAŞLERONDA EŞİTLEMEK İSTİYORLAR

BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan, 10 Ekim’de kaybettikleri arkadaşları olmadan ilk kongreleri olduğunu belirterek arkadaşlarının mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti. Yaklaşık 20-30 yıldır demiryollarının özelleştirilmesine karşı mücadele verdiklerini ifade eden Özkan, taşımacılığın özelleştirilmesi ile ilgili “Eşitlik getiriyoruz” söylemini eleştirerek “Eşitlenen emekçilerin taşeronda eşitlenmesi.  Türkiye genelindeki kamu personeli için iş güvencesinin ortadan kaldırılması ile paraleldir. Taşeron sistemi ile çalışan bir sistem istiyorlar” dedi. 2017’nin başında yeniden yapılanmanın tamamlandığını belirterek “3 ayda uygulamanın sonuçları personel mutsuz, emniyet ve güvenlik açısından sorunlar var ve personel azaltılması, sistemin güvencesiz hale getirilmesi gibi sonuçları oldu” dedi.

'16 NİSAN’DAN SONRASI DA ÖNEMLİ'

Genel kurulda konuşan BTS Genel Başkanı, Uğur Yaman, 16 Nisan’da görevlerinin “HAYIR”ı yükseltmek olduğunu ifade ederek “Ama sonrasında da “Hayır”a birlikte sahip çıkmak. Çünkü 7 Haziran’dan sonra da neler olduğunu gördük” dedi.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, 10 Ekim’de kaybedilenlerin anılarına sahip çıkmak gerektiğini belirterek referandumda olumlu şeyler olması için çok fazla veri olduğunu ifade etti. Ellerinde çok büyük olanaklar bulunduran “Evet” kampanyasının bir dayanağı olmadığını söyleyen Aracı,  “7 Haziran’da da benzer bir umudun ortaya çıkmıştı. Hayır çalışmasını örgütlerken bir yandan da kalıcı örgütlülükler yaratmak gerekiyor. Asıl işin 16 Nisan’dan sonra başlayacak.  Ülkeyi nasıl güzel günlere taşıyacağımızın planlamasını şimdiden yapmalıyız” dedi.

7 HAZİRAN’DAN SONRA DİRENEMEDİK VE SURUÇLAR, DİYARBAKIRLAR, 10 EKİMLER OLDU

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen “Hayır” ile kazanılacak referandum sonrası emek ve demokrasinin kazanacağı bir sürecin başlayacağını ifade etti. 7 Haziran sonrasındaki darbe sürecine karşı direnemediklerini dile getiren Türkmen, “Mevcut durumu kabul ettik. Ondan sonra Diyarbakırlar, Suruçlar, 10 Ekimler geldi. Onun için bu mücadele önemli. Solun önderliğinde başarıya ulaşabilir” dedi.

'TÜM ENERJİMİZİ 16 NİSAN’A VERMELİYİZ'

16 Nisan’nın demokrasinin tüm kurumlarıyla hayata geçirilmesi anlamında yeniden bir başlangıç olacağını dile getiren CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, “Tüm enerjimizi 16 Nisan’a ayarlamak durumundayız. Kimsenin dininden, dilinden, yaşam biçiminden dolayı ötekileştirilmediği bir ülke için “Hayır” çıkması gerekir” dedi.Muhalif sendikaların hukuksuz KHK’lerle seslerinin kesilmeye çalışıldığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, “KHK’lerin gerekçesi ile, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan binlerce kamu emekçisi ihraç edildi. Ülkemizin çağdaş, bilimsel, eşit yurttaş bilinciyle hareket edilen günlere kavuşması için 16 Nisan’da herkesin hayırı kendisine olacak” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir'deki 'evet' pankartı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Çorum Eğitim-Sen’de yeni yönetim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...