11 Mart 2017 10:57

Tarsus 'hayır'ı büyütüyor 

Başkanlık referandumuna yönelik 'Tarsus Birlikte Hayır Diyor!' Oluşumu çalışmalarına yapılan açıklamayla hız verdi.

Paylaş

16 Nisan Referandumuna yönelik "Tarsus Birlikte Hayır Diyor!" Oluşumu çalışmalarına yapılan açıklamayla hız verdi.

Eğitim Sen Tarsus Şubesi'nde bir araya gelen parti, sendika, dernek ve kitle örgütü temsilcileri adına açıklamayı Cuma Erçe yaptı.

Ülkenin tarihi bir sürecin eşiğinde olduğunu ve dönüşü olmayan bir yola doğru sürüklenmekte olduğunu vurgulayan Erçe: “Çocuklarımızın geleceğini derinden sarsacak ve yüzyıllardır süregelen demokrasi mücadelesinin tüm kazanımlarını ortadan kaldırabilecek bir seçimle karşı karşıyayız. 16 Nisan 2017 tarihinde sandık başına gidiyoruz ve bir oylamaya katılacağız. Sandık başında bizlere ‘evet mi’? yoksa ‘hayır mı?’ diye sorulacak. Neye ‘evet’ veya neye ‘hayır’ diyeceğini çok da tartışmadan veya tartıştırmadan bir karar vermemiz istenecek.  Adeta halkımızın dikkatlerinden kaçırılarak ve suni gerilimlerle kutuplaştırıcı bir siyaset aracılığı ile sandık başına gitmemiz istenmektedir. 

Bu referandum neyin ve kimin ihtiyaçları üzerinden önümüze konulmuştur? Bu sorunun yanıtı bizi doğru yola kanalize edecektir. O halde  tek tek soruları sıralayıp yanıtları arayarak bizler kararımızı verdik. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, işimiz için, onurumuz için, demokrasi için kararımız ‘hayır’dır . Biz Tarsus’ta yaşayan ve halkımızın sorunlarını dert edinen memleket sevdalıları olarak ‘hayır’ diyoruz. Bizimle birlikte inanıyoruz ve biliyoruz ki Tarsus hep birlikte ‘hayır’ diyor!” dedi. (Tarsus/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Hollanda'ya da 'Nazi' ithamı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Adana Şubesi görev dağılımını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...