11 Mart 2017 09:49

Hollanda, Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti

Hollanda, 'Bugün Rotterdam'a gidiyorum' diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti.

Paylaş

 

Rotterdam'a gideceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izni Hollanda tarafından 'güvenlik' gerekçesiyle iptal edildi. Hollanda'dan yapılan açıklamada, "Yaptırım tehdidi, çözümü imkânsızlaştırdı" denildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Mesele Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi'ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama siyasi toplantılar yapmasını istemiyoruz" demişti. Mark Rutte ayrıca, Çavuşoğlu için resmi karşılama yapılmayacağını belirtmiş; bunun bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye verilebilecek en güçlü işaret olduğunu söylemişti. 

NE OLMUŞTU ?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu sabah yaptığı açıklamada, "Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamadan kısa süre sonra Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etti.

Reuters Ajansı'na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı. Belediye Başkanı, Çavuşoğlu'nu Rotterdam'da saygıyla ağırlayacaklarını da belirtmişti.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Sınav merkezli anlayış terk edilmeli

SONRAKİ HABER

Sinan Oğan’ın aracına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa