19 Haziran 2012 10:13

Cezaevleri için ‘araştırma komisyonu’ isteği

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, 13 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına yol açan Urfa E Tipi Kapalı Cezaevindeki ve diğer cezaevlerindeki isyanları Meclis gündemine taşıdı. Kurt Mecliste araştırma komisyonu oluşturulmasını istedi.BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan vahşet nezdinde, benzer olayların b

Cezaevleri için ‘araştırma komisyonu’ isteği
Paylaş

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan vahşet nezdinde, benzer olayların başka cezaevlerinde yaşanmasının çok muhtemel olduğuna dikkat çekti. Bu gerçek doğrultusunda Türkiye’deki bütün cezaevlerindeki çok ağır yaşam koşullarının bir an evvel düzeltilmesini isteyen Kurt, bu amaçla Anayasanın 98, İç Tüzük’ün 104. ve 105.’nci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını istedi.

‘9 BİN 83 KİŞİNİN YATACAK YERİ YOK’

Kurt Meclis Araştırması açılması istemiyle verdiği önergede, “Hayata Dönüş Operasyonu”nu örnek göstererek, çok daha vahim durumların yaşanabileceği uyarısı yaptı. Kurt, AKP hükümetinin 10 yıllık iktidarı döneminde yaptığı yasal değişikliklerle, neredeyse her bireyi “terörist” olarak ilan edebildiğini, geniş suç tanımlarını ortaya koyduğunu ifade etti. Türkiye Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapordan alıntı yapan Kurt, cezaevlerinin Mart 2012 itibari ile yüzde 200 arttığını, ülkedeki cezaevlerinde tutulan 9 bin 83 kişinin ise yatacak yerinin olmadığını dile getirdi. Mart ayından bu yana, yüzlerce gözaltı ve tutuklama furyasının devam edip yüzlerce kişinin cezaevinde tabir-i caizse rehin alındığını  vurgulayan Kurt, bu oranların uygulanan politikalarla daha da artacağına dikkat çekti. Kurt bütün bu veriler ışığında Meclisin konuyu araştırma komisyonu ile gündemine almasını istedi.

‘İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?​’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa Cezaevinde meydana gelen yangında 13 kişinin ölmesini Meclise taşırken Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “İstifa edecek misiniz?​” diye sordu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanını istifaya çağırdılar

SONRAKİ HABER

Gül ve Çiçek: Operasyonlar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...