19 Haziran 2012 10:09

Cezaevleri, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün yansıması

TUTUKLU Yakınları Dayanışma Derneği (TAYD-DER) İzmir Şubesi, cezaevlerindeki koşullardan kaynaklı olarak yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Abdurrahman Koçak, AKP’nin Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar etmesine bağlı olarak günde ortalama 20-25 dolayında kişinin gö

Cezaevleri, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün yansıması
Paylaş

TUTUKLU Yakınları Dayanışma Derneği (TAYD-DER) İzmir Şubesi, cezaevlerindeki koşullardan kaynaklı olarak yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Abdurrahman Koçak, AKP’nin Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar etmesine bağlı olarak günde ortalama 20-25 dolayında kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan en az 15’inin tutuklandığına dikkat çekti.

Bakanlığın mart ayı istatistiklerine göre toplam 132 bin 369 kişinin cezaevlerinde bulunduğunu belirten Koçak, bunlardan 9 bin 83 tanesinin cezaevlerinde yatacak yer bulamadığını belirtti.

“Bir ülkede 2 bine yakın siyasetçi ve milletvekili cezaevlerinde ısrarla tutulmak isteniyorsa o ülkede hukuk ve adalet yoktur” diyen Koçak, olayların sorumlusunun AKP Hükümeti ve Adalet Bakanlığı olduğunu belirtti.

Başta Şakran Cezaevi olmak üzere İzmir’deki cezaevlerinde de pek çok sorun yaşandığına dikkat çeken Koçak, Kırıklar’da siyasi ve adli tutukluların bir araya konulmak istendiğini, Buca’da 80 kişilik koğuşlarda 170 kişinin kaldığını, mahkumların yerlerde yattığını, banyo sırasının gelmediğini, ölümcül hastalıkları olanların içeride tutulmaya devam edildiğini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Daha kaç insanın ölmesini bekliyorsunuz?'

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanını istifaya çağırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...