10 Mart 2017 21:38

ABD'de Bharara dahil 46 federal savcının istifası istendi

ABD'de Barack Obama döneminde görev yapan ve aralarında Preet Bharara'nın da olduğu 46 savcının istifası istendi.

Paylaş

ABD Adalet Bakanlığı, bir önceki başkan Barack Obama döneminde görev yapan 46 savcının istifasının istendiğini duyurdu. Sputnik’te yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı'nın sözcüsü Sarah Isgur Flores konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir önceki dönem görev yapmış olan savcıların bir bölümünün zaten istifa ettiğini, şimdi ise geri kalanları istifasının istendiğini açıkladı.

YAKLAŞIK YARISI

ABD'de toplam 93 federal savcı bulunuyor. Görevden alınan savcı sayısı, toplamın yaklaşık yarısı. Geriye kalan 47 savcı yeni yönetim tarafından atanmıştı ve çoğunluğu oluşturuyordu.

CLINTON TAMAMINI GÖREVDEN ALMIŞTI

ABD'deki hükümet değişikliklerinde federal savcıların değiştirilmesi, alışıldık bir uygulama. Bazı hükümet değişikliklerinde, federal savcıların değiştirilmesi kademeli olarak yapılırken, bazı hükümetler bu işlemi geniş kapsamlı ve hızlı şekilde yapmayı tercih ediyor. 1993 yılında Clinton, 93 federal savcıyı birden görevden alarak sert bir geçiş yapmıştı.

BHARARA KARARI SÜRPRİZ OLDU

Görevden alınan savcılar arasında, önemli yolsuzluk davalarına bakan Preet Bharara da var. Bharara'nın görevden alınmasının sürpriz olduğu belirtiliyor çünkü Bharara, geçtiğimiz kasım ayında, daha sonra resmen ABD Başkanı olan Donald Trump ile buluşmuştu ve Trump'ın kendisinden 'görevde kalmasını' istediğini açıklamıştı. Bharara Türkiye kamuoyunda 'Sarraf davası' nedeniyle yakından tanınıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2017 yılı AB için dönüm yılı olacak

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da korkutan deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...