19 Haziran 2012 09:49

Kazdağları 61 yerinden hançerleniyor

KAZDAĞLARI’nda maden aranmasına tepkiler sürerken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir soru önergesine verdiği yanıtta yine Kazdağları üzerine 61 adet maden arama ruhsat sahası bulunduğunu açıkladı.CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru &

Kazdağları 61 yerinden hançerleniyor
Paylaş

KAZDAĞLARI’nda maden aranmasına tepkiler sürerken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir soru önergesine verdiği yanıtta yine Kazdağları üzerine 61 adet maden arama ruhsat sahası bulunduğunu açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan yanıt geldi.

DOĞAYA ZARAR VERMİYORMUŞ!

Akova’nın soru önergesine yanıt veren Bakan Yıldız, Kazdağları Milli Park alanıyla kısmen girişimli 5 adet maden ruhsat sahası ve Kazdağları çevresinde ise 61 adet maden ruhsat sahası bulunduğunu bildirdi.
Bu ruhsat sahalarında siyanürle maden aramasının yapılmadığı ve aramaların ekolojik hayata olumsuz etkisinin olmadığını iddia eden Bakan Yıldız, söz konusu bölgede üretim faaliyetlerinin bulunmadığını savundu.

Ayrıca Bakan Yıldız, devletin maden arama izinleri ve üretim faaliyetlerinden elde ettiği kâra ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’a 67 yeni imam hatip

SONRAKİ HABER

'Daha kaç insanın ölmesini bekliyorsunuz?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...