10 Mart 2017 20:53

Galatasaray galibiyet serisi yakalamak istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Paylaş

Son haftalarda ligde üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrası Antalyaspor galibiyetiyle moral bulan Galatasaray, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ile oynayacağı maç ile galibiyet serisi yakalamak istiyor. Türk Telekom Arena’da saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını ise hakem Serkan Ok, Yusuf Bozdoğan ve Suat Arslanboğa üstlenecek.

ARALARINDAKİ 92. MAÇ

İki takım lig tarihinde bu akşam 92. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 91 maçta Galatasaray’ın 49 galibiyeti bulunurken kırmızı-siyahlıların ise 22 galibiyeti bulunuyor. 20 maçta ise eşitlik bozulmadı. Lig maçlarında Galatasaray’ın 153 golüne, Gençlerbirliği 97 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazandı.

TUDOR VE BRUMA CEZALI

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşılaşmasında tribüne gönderilen Teknik Direktör Igor Tudor’a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verildiği için Tudor bu karşılaşmada kulübede bulunmayacak. Bruma ise yine aynı maçta çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılarak cezalı duruma düşmüştü.

CİMBOM’UN SAKATLIKLARLA İMTİHANI

Son dönemde sarı kırmızılılarda yaşanan sakatlıklar ligdeki seri yakalama hedefini de tartıştırıyor. Bir hayli fazla sayıda olan sakat oyuncular dikkatleri çekiyor.

Maç öncesi antrenmanlarda sakatlanan Wesley Sneijder ve Nigel de Jong’un yanı sıra, geçtiğimiz gün yapılan idmanda Aurelien Chedjou ile Semih Kaya’nın sakatlık geçirmesi teknik heyeti sıkıntıya soktu. Sakat oyuncular içinde bugün forma giyme şansı en yüksek ismin Chedjou olduğu bildirildi.

 

PODOLSKİ TEKRAR SAHALARDA

Sarı-kırmızılı ekipte sarı kart cezalısı olması nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında oynayamayan Alman yıldız Lukas Podolski'nin Gençlerbirliği karşısında yeniden sahalara dönmesi bekleniyor. Önceki hafta iki gol atan Eren Derdiyok’un performansı dikkati çekerken, Gençlerbirliği önünde teknik direktör Tudor’un nasıl bir tercih yapacağı da merak ediliyor.

3 İSİM CEZA SINIRINDA

Galatasaray’da Gençlerbirliği müsabakası öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Seçuk İnan, Eren Derdiyok ve De Jong, bugün oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

KASIMPAŞA, GAZİANTEPSPOR DEPLASMANINDA

Bu akşam oynanacak bir diğer maçta, ligdeki son 4 maçında yenilmeyen Kasımpaşa, küme düşme hattında bulunan Gaziantepspor ile karşılaşacak. Gaziantep Arena’da saat 19.00’da oynanacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Son 13 karşılaşmanın sadece birinden galip ayrılabilen teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki Gaziantepspor ise 16 puanla ligin son sırasında bulunuyor. 

Lacivert-beyazlı ekipte Franck Etoundi ve Batuhan Altıntaş sakatlık nedeniyle, Adem Büyük, Titi ve Veysel Sarı ise sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Popov ise Gaziantepspor karşısında kart görmesi durumunda 25. haftadaki Osmanlıspor maçında cezalı duruma düşecek.

BURSASPOR, OSMANLISPOR’UN KONUĞU

Bursaspor, Ankara’da Osmanlıspor’un konuğu olacak.

Osmanlı Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcıları ise Bülent Gökçü, Süleyman Özay, dördüncü hakem ise Kutluhan Bilgiç. Kalkavan bugüne kadar Bursaspor’un 15 maçında görev yaptı. Bursaspor bu maçlarda 5’inden galibiyetle, 5’inden de mağlubiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Kalkavan en son bu sezon Ziraat Türkiye Kupası G Grubu’nda deplasmanda oynanan ve 3-3 berabere kalınan Akhisar Belediyespor maçını yönetmişti. 

Ligde bugün oynanacak bir diğer karşılaşma ise Karabükspor - Adanaspor arasında. Dr.Necmettin Şeyhoğlu stadında, 13:30'da başlayacak olan maçı Hüseyin Göçek yönetecek. 

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KHK ile ihraç edilen öğretmenler öğrencileriyle buluştu

SONRAKİ HABER

Dersim Belediyesi’nde 52 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...