10 Mart 2017 13:28

İstanbul’da ‘Şostakoviç’ rüzgarı esecek

İstanbullu sanatseverler, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 15-16 Mart tarihlerinde Şostakoviç’in eserleriyle buluşacak.

Paylaş

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbullu sanatseverleri 15 Mart ve 16 Mart tarihlerinde 20’nci yüzyıl bestecilerinden Şostakoviç’in eserlerinin seslendirileceği “Şostakoviç Günleri” kapsamında gerçekleşecek beş programla buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun (CRR) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Şostakoviç Günleri”nde klasik müzik bestekârlarından Şostakoviç’in eserleri seslendirilecek.

İLK PROGRAM 15 MART’TA

Şostakoviç Günleri” programı, 15 Mart Çarşamba günü flütte Aslıhan And, piyanoda Jerfi Aji ve klarnette Evrim Güvemli’nin yer aldığı genç sanatçılar fuaye konseriyle 15.30’da başlayacak. Genç sanatçılar programlarında, “4 Vals” eserini ve Deniz Sever’in düzenlemesiyle “Caz Süitleri’nden Seçmeler” seslendirecek. Akabinde Ensemble Architek’Türk 17.30’da fuaye alanında bir konser verecek. Kemanda Hakan Şensoy, Nilgün Yüksel, Mehmet Yasemin, Ayda Tunçboyacı ve Ezgi Karasu; viyolada Evrim Baştaş ve Verda Gül; viyolonselde Şafak Erişkin ve Burak Ayrancı’nın yer aldığı topluluk, “Yaylı Sekizli İçin İki Parça, Op. 11”, “İki Keman ve Yaylı Çalgılar İçin 3 Duet” ve “Oda Senfonisi No.2, Op. 118a” eserlerini seslendirecek.

Keman ve piyano sanatçıları Sevil Ulucan Weinstein ile Özgür Ünaldı da aynı gün 20.00’de klasik müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Sanatçılar, programlarında Dimitri Çiganov’un düzenlemesiyle “Keman ve Piyano için Dört Prelüd Op. 34, No: 10, 15, 16, 24” adlı eserin yanı sıra “Keman Piyano Sonatı, Sol Majör Op. 134” adlı parçaları İstanbullu sanatseverler için seslendirecek. Ayrıca bu konser öncesinde, 19.00-19.30 arasında sanatseverler için bir söyleşi gerçekleşecek.

SAYGUN QUARTET  İLE DEVAM EDEN PROGRAM…

Saygun Quartet, etkinliğin ikinci günü olan 16 Mart Perşembe 16.00- 16.30’da yapılacak söyleşinin sonrasında dinleyicilerinin karşısında olacak. Kemanda Deniz Toygur Conus ve Özge Özerbek, viyolada Yağmur Tekin ve viyolonselde Yusuf Çelik’in yer aldığı topluluk, “Yaylı Dörtlü için 2 Parça Yaylı Dörtlü, No.4 Re Majör Op. 83”, “Yaylı Dörtlü, No.7 Fa Diyez Minör Op. 108” ve “Yaylı Dörtlü, No.13 Si Bemol Minör Op. 138” adlı parçaları icra edecek. Konser, 17.00’de başlayacak.

KAPANIŞ KONSERİ FİLARMONİA’DAN

“Şostakoviç Günleri” programı, şef Hakan Şensoy yönetimindeki Filarmonia İstanbul’un vereceği konser ile son bulacak. Gökhan Aybulus’un solist olarak yer alacağı programda, “Piyano Konçertosu, Fa Majör Op.102” ve “Senfoni No.8, Do Minor, Op. 65” adlı eserlerin seslendirilecek. Bu kaçırılmayacak konser, 20.00’de klasik müzikseverleri CRR’de buluşturacak. Konser öncesinde, 19.00-19.30 arasında söyleşi düzenlenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Damat Koğuşu’ Sofya Film Festivali yolcusu

SONRAKİ HABER

Alper Taş Dersim’de Emek Partisi’ni ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...