10 Mart 2017 13:08

Kılıçdaroğlu’dan uyarı: Her şey bir kararnameye bakar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasına yaptığı konuşmada 'Bir kararname ile mal varlığınıza el konulabilir, içeri atılabilirsiniz' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Hilton Garden Inn Otel’de iş dünyasından isimlerlebir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “sayın başkan Anayasa’ya göre tarafsızlık yemini edecek? Bu doğruysa evet oyu verelim. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun istiyorsak hayır oyu vereceğiz. Bir partinin genel başkanı aynı zamanda başkan, Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini tayin etsin mi? Olmaz öyle saçma şey, o adalete güven olur mu diyorsanız hayır oyu kullanacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘YARGI BAĞIMSIZ OLMAZ’

Kılıçdaroğlu, “Bu değişiklikte hiç mi iyi bir şey yok’ diye sordu bir arkadaşım. ‘Yargı bağımsız ve tarafsızdır’ maddesi eklenmiş. Siyasi partinin başkanı hakim tayin ederse bağımsızlık olmaz. Yargı bağımsızlığı nasıl olur. Hakim tayin edilirse bağımsız olmaz. Hem başkan, hem partinin genel başkanı olacaksın sonra tarafsızlık yemini edeceksin” dedi. 

Kılıçdaroğlu, sermaye güvencesinin de anayasa değişikliği ile ortadan kalktığını söyledi ve ekledi: “Bir kişi hakim tayin edecek hem devleti yönetecek hem Meclis’in yerine geçecekse demokrasi askıya alınmış olacak. Bir kararname ile mal varlığınıza el konulabilir, içeri atılabilirsiniz.” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara’nın ilçe muhtarlarını kabul etti. Muhtarları dinledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe müzik ve sosyal medya paylaşımından tutuklama

SONRAKİ HABER

Siverek'te dükkan inşaatı çöktü: 3 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...