10 Mart 2017 12:51

Varlık Fonu Ürdün’e kefil mi gösterildi?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Varlık Fonu’na devredilen kurumların Ürdün’e teminat olarak gösterildiği iddiasını Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal Varlık Fonu’na devredilen kurumlarla ilgili şu iddiayı Meclis gündemine taşıdı: “Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumların Ürdün’e teminat olarak gösterilerek para mı alındı?

Tanal konu hakkında şu açıklamayı yaptı: Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişinin sağlandığı yönünde duyumlar aldım. Ürdün Başbakanı Sayın El-Mulki’nin 7 Mart 2017’de Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etmesi konusu da dikkat çekici. Konuya ilişkin soru önergemizi verdik. Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumlar herhangi bir ülkeye veya yabancı ülkedeki kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişi yapılıp yapılmadığını, söz konusu kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterildiği iddiasının doğru olup olmadığını, iddia doğru ise gerekçesini, Ürdün Başbakanı El-Mulki’nin Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret gerekçesini sorduk. Tüm Türkiye halkını ilgilendiren Varlık Fonu ve fona devredilen kurumların teminat gösterildiği iddiası bile dehşet vericidir.Soru önergemizin bir an önce yanıtlanması, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yapılması zaruridir.” açıklamalarında bulundu.

BAŞBAKAN’A SORULAR

Mahmut Tanal, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: 

*Varlık Fonu’na devredilen ve Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan kurumlar herhangi bir ülkeye veya yabancı ülkedeki kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilerek ülkeye para girişi yapılmış mıdır? 

*Söz konusu kurumların Ürdün’e veya Ürdün’de bulunan kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterildiği iddiası doğru mudur? Söz konusu kurumlar hangi ülke/ülkelere teminat olarak gösterilmiştir? Teminat gösterilmiş ise gerekçesi nedir?

*Ürdün Başbakanı El-Mulki’ninTürkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret gerekçesi nedir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz Telekom’u işgal davası görüldü

SONRAKİ HABER

Kurbanoğlu tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...