10 Mart 2017 11:25

‘Tecride karşı mektup’ kampanyası

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tecritte tutulan gazeteciler için 'Dışarıdaki gazeteciler' tarafından mektup kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tecritte tutulan gazeteciler için mektup kampanyası başlatıldı. ‘Dışarıdaki gazeteciler’ tarafından başlatılan kampanya, Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde kalan gazetecilerin hem tecritte tutulmaları hem de mektup alıp göndermelerinin yasaklanmasına karşı düzenleniyor.

‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklu bulunan gazetecilere destek olmak, bir anlamda onların ‘sesi’ olmak için başlatılan kampanyaya ya sadece mektup yazarak ya da yazılan mektubun fotoğrafını ‘#gazetecilereözgürlük’ ve ‘#freepress’ etiketleriyle sosyal medyadan paylaşarak katılmak mümkün. Yazılan mektup ve kartpostallar yarın saat 11’de ise Kadıköy Postanesi’nden postaya verilecek.

‘YAZARLARIN, ÇİZERLERİN KALEMLERİ TUTSAK’

Kampanya için yapılan açıklamada tutuklu gazetecilerin yaşadığı tecrit koşullarına ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Açıklamada,  “Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde aylardır tutuklu bulunan gazetecilere tecrit uygulanıyor. Tamamen keyfi bir uygulama ile mektup almaları ve  göndermeleri yasak. Yani yazarların, çizerlerin, hukukçuların kalemleri tutsak. Çok sınırlı sayıda kitap veriliyor. Haftada bir saat sadece birinci derece aile yakınları ile görüşme bir  saat de avukat görüşü hakları var. Aile ve avukat görüşmeleri sırasında yanlarında bir infaz memuru  bulunuyor, bütün konuşmalar sesli ve görüntülü kayda alınıyor. Aynı hücrede kaldıkları kişiler dışında kimseyi görmelerine izin verilmiyor. Havalandırma 7 adıma 4 adım. Gökyüzünü görebildikleri tek  yer olan havalandırmanın üzeri tel örgü ve dikenli tellerle kapatıldı. Bu tecrit içinde aylardır iddianameyi bekliyorlar” denildi.

“Sadece gerçekleri yazdıkları ve gazeteci oldukları için hapsedilmeleri bu ülkenin bir utancı olarak hiç unutulmayacak” denilen açıklamada “Onlara ses olmak için, “Gazetecilere Özgürlük” demek için mektup yazma çağrısı yapıldı. 

GAZETECİLERİN MEKTUP ADRESLERİ

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin mektup adresleri ise şu şekilde:

Ahmet Şık - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi A6-42 Silivri/İstanbul

Akın Atalay - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi A6-47 Silivri/İstanbul

Bülent Utku - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi A6-42 Silivri/İstanbul

Güray Tekin Öz - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi C5-38 Silivri/İstanbul

Hakan Karasinir - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi C5-38 Silivri/İstanbul

Kadri Gürsel - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi B3-25 Silivri/İstanbul

Murat Sabuncu - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi A6-47 Silivri/İstanbul

Musa Kart - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi B3-25 Silivri/İstanbul

Mustafa Kemal Güngör - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi A6-47 Silivri/İstanbul

Önder Çelik - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi C5-38 Silivri/İstanbul

Turhan Günay - Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi B3-25 Silivri/İstanbul  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi için sessiz eylem

SONRAKİ HABER

HIV taşıyıcısı işçinin hukuk zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...