10 Mart 2017 11:09

Mersinli Kadınlar: Baro Başkanı, hepimizden özür dilemelidir

Mersin’de kadın örgütleri Baro Başkanı Ali Er’in kadın avukat Şilan Türk’ü iterek kürsüden indirmesini kınadı.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Mersin’de kadın çalışmaları yürüten kitle örgütleri ve meslek odaları temsilcileri Baro Başkanı Ali Er’in, kadın avukat Şilan Türk’ü iterek kürsüden indirmesini kınamak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan açıklamada, ‘’İtilip kakılmaya ‘hayır’ diyoruz’’ çağrısında bulunuldu. Açıklamayı kadınlar adına TMMOB Kadın Çalışma Grubundan Deniz Keşli yaptı.

‘ERİL ZİHNİYET KADINLARA ZAMAN VE MEKAN FARKI GÖZETMEKSİZİN GÜCÜNÜ GÖSTERMEKTE’

‘Bizler, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi için çalışmalar yapan Mersin’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, Mersin Barosu’nun erkek başkanının, bir kadın avukatı kürsüden itekleyerek uzaklaştırmasının, kadına yönelik erkek şiddetinin tipik örneği olduğunu vurgulamak ve kadına yönelik şiddete bir kez daha ‘hayır’ demek için buradayız’’ ifadeleriyle konuşmasına başlayan Keşli, ‘’Kadınların hak ve mücadelesinin bir simgesi olan 8 Mart’ta gerçekleşen bu dehşet verici olay bir kez daha göstermiştir ki eril zihniyet, eğitim düzeyi ne olursa olsun, kadınlara mekan ve zaman farkı gözetmeksizin gücünü göstermekte, kendince gözdağı vermekten çekinmemektedir’ diye konuştu.

‘’GELİN GÖRÜN Kİ ŞİMDİ KENDİLERİ BİRER ŞİDDET MAĞDURU’

Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndaki avukatlarla yıllardır kadına yönelik şiddetle ilgili pek çok çalışma yaptıklarını belirten Keşli, ‘’Yaptığımız bilgilendirme toplantılarında, kadına ‘Sen şişmansın demenin psikolojik şiddet, eve para bırakmamanın ekonomik şiddet, iteklemenin fiziksel şiddet olduğunu’ anlattık. Avukat arkadaşlarımız, kadınlara yasal haklarını öğrettiler, hukuksal destek verdiler. Gelin görün ki şimdi kendileri birer şiddet mağduru oldular’’ dedi.

‘’SALDIRIYI HEPİMİZE KARŞI YAPILMIŞ KABUL EDİYORUZ’

Bir kadın avukata yapılan saldırıyı bütün kadınlara yapılmış olarak kabul ettiklerini vurgulayan Keşli şunları söyledi: “Böyle bir olayan bir daha daha asla tekrarlanmaması yönünde uyarı yaparak, hepimizden özür dilemesini bekliyoruz.İtilip kakılmayı kabul etmiyoruz. Eşitlik ve özgürlük mücadelemizi hayatın her alanında eşit olana kadar sürdüreceğimizi hatırlatıyor ve kadına yönelik şiddete bin kere ‘hayır’ diyoruz.’’ 

AÇIKLAMAYA KATILAN KADIN ÖRGÜTLERİ

İHD Mersin Kadın Komisyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Bağımsız Kadın Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Günebakan Kadın Derneği, İçel Soroptimist Kulübü, KADER Mersin Temsilciliği, Mersin Cemevi Kadın Kolları, Mersin Kadın Emeği Derneği, Mersin Kadın Platformu, Mezitli Kent Konseyi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Çalışma Grubu, Mersin Diş Hekimleri Odası Kadın Komisyonu, Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu, TMMOB Mersin İKK Kadın Çalışma Grubu, 25. Bölge Eczacı Odası Kadın Komisyonu, Yenişehir Kent Konseyin Kadın Meclisi, SES Mersin Şubesi Kadın Çalışma Grubu…
 

ÖNCEKİ HABER

Ulaştırma Bakanlığı: İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Kayyım, 8 Mart bitince kadın işçileri işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...