10 Mart 2017 10:45

CHP'li Gürer: Doğa doktorları işsiz!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer çevre mühendislerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer Çevre Mühendislerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Çevre mühandislerinin iş bulmakta zorluk yaşadığını söyleyen Gürer “Çevre mühendisi geleceğin doğru oluşmasında önemli sorumluluk ve eğitime sahiptir. Doğa doktorluğu da denilebilecek önemli bir meslektir, virüslerden oluşan tahribatı, mühendislik yöntemleri ile bertaraf etmek üzere çözümler üreten, uygulayan mühendislik bölümüdür. Umarım, bir gün ülkemizde çevre mühendislerinin de değer gördüğü bir yapıya sahip oluruz. Çevre mühendisleri, bu ülkenin en çok ihtiyacı olduğu fakat bir yandan da sahipsiz kalan mesleğidir.” dedi.

CHP Milletvekili Gürer Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a yönelttiği “Ülkemizde kaç çevre mühendisi vardır? Kaçı çalışmakta kaçı işsiz durumdadır? Çevre mühendisi çalıştırmak zorunda bulunan kuruluşlar var mıdır? Çevre mühendislerinin zorunlu üretim olan tüm iş yerlerinde görev yapmalarına yönelik yasal bir düzenleme düşünülmekte midir?” soruların yanıt geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın soru önergesine verdiği yanıt şöyle:

“Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının verilerine göre, 1983-2016 yılları arasında üniversitelerin çevre mühendisliği bölümlerine kayıt yaptıran öğrenci sayısı 44.883'dür. Aynı bölümde 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlamak üzere mezun olan 25.570 öğrenci bulunmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde 947 çevre mühendisi istihdam edilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet gerekleri uyarınca ihtiyaç duyulan birimlerde Çevre Mühendisleri istihdam edilmektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tüm: Okullardan ve camilerden elinizi çekin

SONRAKİ HABER

Ulaştırma Bakanlığı: İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...