10 Mart 2017 09:23

Okul ve cami duvarına ‘evet’ pankartına tepki

Balıkesir'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacak miting öncesi, bazı okulların duvarlarına AKP'nin de logosunun bulunduğu pankart asıldı.

Paylaş

C. Saffet YILMAZ
Balıkesir

Başbakan Binali Yıldırım’ın 11 Mart Cumartesi Balıkesir’de yapacağı mitingin afişleri il merkezindeki okul ve cami duvarlarına asıldı. Üzerinde büyük puntolarla “Başbakan Balıkesir’e geliyor, Balıkesir evet diyor” ifadesi yazılı pankartların bulunduğu cami ve okulların önündeki caddelerde yürüyen halk uygulamaya tepki gösterdi.

Evrensel'e konuşan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Abdurrahman Bulut, okula ve camiye siyaset sokulduğunu belirterek, “Okula camiye siyaset sokulmaz şiarı AKP iktidarı eli ile ayaklar altına alındı” dedi. Pankartın başbakanın Balıkesir’e geldiğini duyurmak için asılmak bir yana AKP logosu ve ‘evet’ çağrısıyla siyasi amaç güttüğünü söyleyen Bulut, “Başka bir siyasi partinin aynı okul veya cami duvarına ‘hayır diyoruz’ içerikli pankart asması halinde bunun burada kalıp kalmayacağını, buna izin verilip verilmeyeceğini Balıkesir halkının takdirlerine bırakıyoruz” dedi. 

{{311576}} 

ÖNCEKİ HABER

DİH, Mersin Baro Başkanını istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

TÜOBİK'te 2. gün: Emeğin dönüşümünde sermayenin rolü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...