10 Mart 2017 07:16

SANA, Menbic'de Suriye ordusuna saldırı iddiasını doğruladı

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Menbic'de sınır köylerinin kontrolünü devralan Suriye ordusu askerlerine TSK saldırısı iddiasını doğruladı.

Paylaş

Suriye'nin resmi ajansı olan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), TSK ve 'Fırat Kalkanı' güçlerinin Menbic'in batısındaki Suriye ordusu mevzilerine ateş açıldığı ve yaşamını yitiren askerler olduğu iddiasını doğruladı.

Dün, askeri kaynaklar, 8 Suriye ordusu askerinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Ancak TSK ve 'Fırat Kalkanı' güçlerinin bazılarının mensup olduğu 'Özgür Suriye Ordusu'nun sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapılmamıştı.

SANA'nın haberinde şu ifadeler kullanıldı: "Perşembe günü bir askeri kaynak, Türk rejim güçlerinin roket ve top atışlarıyla Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep kırsalı Menbic bölgesindeki mevzilerini hedef aldığını belirtti. Sınır muhafızlarının bulunduğu noktaları vuran saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu."

Haberde "Suriye sınırları içerisindeki Türk saldırganlığı, Suriye ordusu ve müttefiklerinin terörist örgütler ve onlarla bağlantılı gruplara karşı Halep kırsalı ve tüm Suriye topraklarında yürüttüğü güvenliği sağlama opersyonlarının durdurmaya yöneliktir" denildi.

'Fırat Kalkanı'nın el Bab sonrası Menbic'i hedef alması üzerine Suriye Demokratik Güçleri, Rusya ile anlaşmaya varmış ve sınır köylerinin kontrolünü Suriye ordusuna bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

FT: Washington'un Kürtlere desteği Ankara'yı çileden çıkardı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...