19 Haziran 2012 08:45

Bıçakla hekime saldırmak, sadece ‘tehdit’ değil

Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde geçtiğimiz günlerde bir hekime bıçakla saldıran kişinin sadece “hekimi tehdit”den yargılanmasına Ankara Tabip Odasından (ATO) itiraz geldi. Mahkemede yapılan itirazda hekime şiddetin gündemde olduğu bu günlerde “caydırıcı” cezalar verilmesi gerektiği belirtilerek, saldırganların “Ka

Bıçakla hekime saldırmak, sadece ‘tehdit’ değil
Paylaş

Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde geçtiğimiz günlerde bir hekime bıçakla saldıran kişinin sadece “hekimi tehdit”den yargılanmasına Ankara Tabip Odasından (ATO) itiraz geldi. Mahkemede yapılan itirazda hekime şiddetin gündemde olduğu bu günlerde “caydırıcı” cezalar verilmesi gerektiği belirtilerek, saldırganların “Kasten adam öldürme suçuna teşebbüsten” yargılanması istendi.

İlk duruşması 14 Haziran 2012 tarihinde, Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava, sanığın “Nitelikli kasten insan öldürmeye teşebbüsten” yargılanması talebinin değerlendirilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Mahkemede avukat tarafından yaşanan şiddet olaylarının son günlerde arttığı, bu yüzden de yargılamaların caydırıcı nitelikte olması gerektiği dile getirildi.    

ATO’dan konuyla ilgili dün yapılan açıklamada, 1 Mayıs 2012 tarihinde yaşanan saldırının basına yansıyan görüntülerinde de hekimin koşarak saldırgandan uzaklaşması sonucu canını kurtardığının anlaşıldığı vurgulandı. Açıklamada, olayın ve eylemin ağırlığına karşın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırgan hakkında, yalnızca ‘silahlı tehdit’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından kamu davası açılması eleştirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Ana Dilim Nerede’ filmi Moskova Film Festivali’nde

SONRAKİ HABER

Eylemle yeni bir hayat kurdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...