19 Haziran 2012 08:42

‘Ana Dilim Nerede’ filmi Moskova Film Festivali’nde

YÖNETMENLİĞİNİ Veli Kahraman’ın yaptığı “Ana Dilim Nerede” filmi 34. Moskova Film Festivali “Perspektifler” yarışmalı bölümünde yarışacak.Film, evde dahi kendi dilinde konuşmanın yasak olduğu yıllardan sonra artık gizli tutulamayacak olan “ana dil” gerçeğini ve Türkiye’de resmi politikaların

‘Ana Dilim Nerede’ filmi Moskova Film Festivali’nde
Paylaş

YÖNETMENLİĞİNİ Veli Kahraman’ın yaptığı “Ana Dilim Nerede” filmi 34. Moskova Film Festivali “Perspektifler” yarışmalı bölümünde yarışacak.

Film, evde dahi kendi dilinde konuşmanın yasak olduğu yıllardan sonra artık gizli tutulamayacak olan “ana dil” gerçeğini ve Türkiye’de resmi politikaların yarattığı kültürel travmanın orta sınıf bir aile üzerindeki etkilerini konu ediniyor. Ana dilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrenen ihtiyar Mustafa, çocuklarına öğretemediği bu dilin unutulmaya terk edilmesinden kendini sorumlu tutar. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dinlenmesi gerektiği bu dönemde, hayatının sonuna geldiği düşüncesiyle yeniden yüzleşmek zorunda kalırken, hafızasında kaldığı kadarıyla yitip giden dilini kaydetmeye karar verir. Veli Kahraman’ın ilk uzun metraj filmi “Ana Dilim Nerede” ilk olarak 31. İstanbul Film Festivali - Ulusal Yarışma bölümünde dikkatleri çekmişti. Moskova Film Festivali’nin ana yarışma dışında ikinci önemli yarışması olan “Perspektifler” bölümü ümit vadeden ve deneysel yaklaşımı olan ilk filmlerden oluşuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP tutuklamalarla ilk belediyesini aldı!

SONRAKİ HABER

Bıçakla hekime saldırmak, sadece ‘tehdit’ değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...