09 Mart 2017 15:57

İstanbul’da 8 HDP’liye tahliye

İstanbul’da 12 Aralık 2016’da operasyonlarda gözaltına alınan 8’i tutuklu 15 HDP üye ve yöneticilerinin ilk duruşmasında, 8 HDP’li tahliye edildi.

Paylaş

İstanbul’da 12 Aralık 2016’da Halkların Demokratik Partili (HDP) yönelik gerçekleştirilen ev operasyonlarında gözaltına alınan ve çoğunluğunu HDP ilçe eşbaşkanlarından oluşan 8’i tutuklu 15 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmaya tutuklu HDP’liler ile çok sayıda Özgürlükçü Hukukçular Platformu avukatları hazır bulundu. Çok sayıda ailelerin de izlediği duruşma kimlik tespiti ile başladı. Kimlik tespitinin ardından avukat ve HDP’liler savunma yaptı. Yapılan savunmaların ardından iddia makamı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Arzu Maço, HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Bilal Algünerhan, HDP Küçükçekmece İlçe Eşbaşkanı Fatma Adlığ ve HDP üyeleri Emin Seyhan, Güven Pınar, Mahşuk Karlıdağ ile Rayif Güzel’in tahliye edilmesine; HDP Avcılar İlçe Eşbaşkanı Birgül Kızıldağ’ın tutukluluk halinin devamını istedi. 

İddia makamının mütalaasının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti tutuklu 8 HDP üye ve yöneticisi hakkında yurt dışı yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma 13 Haziran’a ertelendi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Sakarya İl Eş Başkanı Mehmet Bayram tutuklandı

SONRAKİ HABER

Pedofili papaza 13 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...