09 Mart 2017 15:33

‘Lice’de 18 köyden haber alınamıyor’

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde  yürütülen operasyonlarla ilgili açıklama yapan DBP ve HDP 18 köyden haber alınamadığını belirtti.

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde  yürütülen operasyonlara dikkat çekmek için DBP ve HDP’nin  Ofis Azc Plaza önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Bunun üzerine sessiz yürüyüşle DBP Yenişehir ilçe binasına yürüyen kitle slogan atarak binaya girdiği esnada polisle kısa süreliğine gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından DBP Yenişehir ilçe binasına geçen kitle burada basın açıklaması gerçekleştirdi. 

‘YÜZYILLIK SORUN LİCE’DEKİ OPERASYONLA MI ÇÖZÜLECEK?’

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, bölgedeki antidemokratik uygulamalara vurgu yaparak “Evet çalışması yapsaydık, polis bizleri koruyacaktı, ama konu  Kürtler olunca  her şey yasadışı sayılıyor. Lice’de 18 köy abluka altında binlerce insanın temel ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamadığını bilmiyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olan Lice halkı ne yaşıyor bilmiyoruz, haber alamıyoruz” dedi. Yiğitalp,  Kürt sorununun baskıyla çözülmediğini, bu politikalarla milliyetçi tabana oynandığını ifade ederek, “Yayınlanan genelgeyle polise yine sınırsız yetki veriliyor. Lice’deki operasyonla yüzyıllık Kürt sorununu çözecek misiniz? Bu  işin yolu yöntemi müzakeredir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Bu kararları alanlar toplum içine çıkamayacak 

SONRAKİ HABER

Dişhekimleri: Halkın egemenliği tek kişiye devrediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa