09 Mart 2017 14:45

Kadın sanatçılar 8 Mart’ta İKÜ’de buluştu

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “Kadın Sanatçılar” adlı karma sergiyi sanatseverle buluştu

Paylaş

İKÜ koleksiyonundan Maide Arel, Füreya Koral, Gülden Kut, Yeşim Sayın Yorulmaz, Fahrelnisa Zeid, Selma Akgün, Semra Taşdemir, Nazan Kuşçu, Perihan Sadıkoğlu, Firuzan, Gülseli Kato, Ebru Özgür Kalan, Ruzin Gerçin, Türkan Sılay Rador, Alev Oskay, Nasip İyem, Nadia Arditi, Jale Yılmabaşar, Yasemin Aslan Bakiri, Reyhan Uludağ Eraslan, Gülseren Südor ve Rezzan Ganiz gibi sanatçıların resim, heykel, seramik ve fotoğraftan oluşan çok sayıda eseri, “Kadın Sanatçılar” sergisinde sanatseverin ziyaretine açıldı.

‘KADINLARLA İLGİLİ ÖN YARGILARIMIZ VAR’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan sergide konuşan İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rengin Küçükerdoğan, şunları söyledi:

“Bugün iki önemli etkinliği kutluyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve açılışı yapılan, İKÜ koleksiyonunda yer alan kadın sanatçılarımızın eserleri için buradayız. Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz desek de bence tam bir kutlama değil. Kadın sorunları nasıl çözülebilir diye konuşmalar, paneller yapılıyor ama bu sene 328 kadını kaybetmiş bulunuyoruz. Bu çok acı bir şey. İstatistikler var Türkiye’deki kadınların sorunlarıyla konuyla ilgili. Ön yargılarımız var kadınlarla ilgili. Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz diyemeyeceğim. İçimizde de hep bir acı var bu anlamdaÇeşitli klişeler var. Bu klişelerden vazgeçemiyoruz. Ön yargılarımız var kadınlarla ilgili. Ama bu acıyı kadın sanatçılarla kutluyor olmamızın belki sevinci var. ” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Çetinbilek’ten yeni bir roman: Poyraz

SONRAKİ HABER

Bodrum’da kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...