İspanya’da eğitim grevi

İspanya’da eğitime yönelik bütçe kesintileri ve özelleştirmeleri protesto etmek için öğrenciler sokaklara çıktı, eğitimciler de iş bıraktı.

09 Mart 2017 12:49
Paylaş

İspanya’da öğrenciler kamu eğitimine yönelik bütçe kesintilerini, eğitim reformunu ve eğitimde özelleştirmeyi protesto etmek için bugün dersleri boykot ederek ederek sokaklara çıktılar. Eğitimciler de iş bıraktı. 

Eğitimci sendikaları, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve veli örgütlerinin oluşturduğu Kamu Eğitimini Savunma Platformu tarafından çağrısı yapılan grev ve boykota katılımın kitlesel olduğu açıklandı, birçok kentte de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşler düzenlenirken kimi yerlerde de okul ve kampüslerde forumlar gerçekleştirildi. 

Başta başkent Madrid olmak üzere farklı kentlerde düzenlenen yürüyüşlerde “Eğitim satılmaz, savunulur”, “Eğitim gelecektir”, “Kesintilere, özelleştirmeye hayır” sloganları öne çıktı. 

Muhafazakar Halk Partisi (PP) Hükümetinin Eğitim Bakanı Iñigo Mendez de Vigo ise grev ve boykota katılımın düşük olduğunu ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP’den Yazıcı’ya: Siz o seti Cumhurbaşkanı’na gönderin

SONRAKİ HABER

Bodrum'da şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa