09 Mart 2017 12:56

CHP’den Yazıcı’ya: Siz o seti Cumhurbaşkanı’na gönderin

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın Kılıçdaroğlu’ya anayasa değişikliği bilgilendirme seti göndermesine CHP’den yanıt geldi.

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın CHP lideri Kılıçdaroğlu’ya anayasa değişikliği bilgilendirme seti göndermesine CHP’den yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP’nin gönderdiği seti  CHP’nin hazırladığı broşürlerle birlikte Yazıcı’ya geri gönderdi. CHP’li Tezcan, Yazıcı’ya hitaben yazdığı mektupta, “Set gönderme alışkanlığınız nedeniyle belki ‘Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı’na göndermek için elinizde yeterli set kalmamıştır düşüncesiyle gönderdiğiniz seti de ekte iade ediyoruz” dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir radyo programındaki açıklamaları üzerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemenin metni ve partisinin referandum kitaplarını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ya göndermişti. Yazıcı, CHP liderine hitaben yazdığı ön yazıda “Halk oylamasına sunulacak olan 18 maddelik anayasa değişikliği metnini okuma ihtiyacı duymadığınız anlaşılmaktadır”  demişti. 

‘AKP’Lİ VEKİLLER MADDELERİ CHP BROŞÜRLERİNDEN ÖĞRENDİ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu’ya gönderilen bu seti Yazıcı'ya bir mektupla birlikte Yazıcı’ya posta yoluyla iade etti. CHP’nin referanduma sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin broşürlerini de Yazıcı’ya gönderen Tezcan mektubunda, “Demokratik cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldıracak bu teklifi savunacak ciddi referans eksikliğinin sizleri bu tip arayışlara yönelttiğini görüyoruz. Dil sürçmesinden medet umma çabası, olsa olsa çaresizliğin dışavurumudur” ifadelerini kullandı. 

AKP’li milletvekillerinin teklifi CHP’nin hazırladığı broşürlerden öğrendiğini savunan Tezcan, “İmza sahibi birçok milletvekilinizin teklifi bu yayınlardan ve arkadaşlarımızın komisyonlarda, genel kurulda yaptığı konuşmalardan öğrendiğini de biliyoruz. Bu nedenle yararlanmaya devam etmeniz için ekte hazırladığımız dokümanlardan bir demet gönderiyorum” dedi. 

‘BİZE DEĞİL, ERDOĞAN’A LAZIM’

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır” sözlerini hatırlatarak, asıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’a set gönderilmesi gerektiğini belirtti. Tezcan, “Gönderdiğiniz set için teşekkür ederiz, ancak bizim bir ihtiyacımız yok. Set gönderme alışkanlığınız nedeniyle belki ‘Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı’na göndermek için elinizde yeterli set kalmamıştır düşüncesiyle gönderdiğiniz seti de ekte iade ediyoruz. Hayırlı bir gelecekte buluşmak ümidiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Beton dökülürken inşaat çöktü; 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

İspanya’da eğitim grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa