19 Haziran 2012 05:31

Milletvekili Tuncel'in davası ertelendi

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekili olmadan önce cezaevinde kalmasına neden olan "örgüt üyeliği" ve "örgüte yardım ve yataklık" iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü.BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in "örgüt üyesi" ve "örgüte yard

Milletvekili Tuncel'in davası ertelendi
Paylaş

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekili olmadan önce cezaevinde kalmasına neden olan "örgüt üyeliği" ve "örgüte yardım ve yataklık" iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in "örgüt üyesi" ve "örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla 2006'dan bu yana yargılandığı davanın 23. duruşması, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Tuncel katılmazken avukatı Ercan Kanar hazır bulundu. Kanar, müvekkilinin "gizli tanığın" beyanlarına göre yargılandığını belirterek, gizli tanığın Tuncel'in HADEP Gençlik Kolları Başkanı olduğu sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Yine "gizli tanığın" Tuncel'in kendisiyle birlikte Nuri Dağ isimli kişiyi dağa gönderdiğine dair söylemlerinin yalan olduğunu belirten Kanar, o sırada Nuri Dağ'ın tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu söyledi. Sadece gizli tanığın ifadelerine dayanarak müvekkiline ceza verilemeyeceğinin altını çizen Kanar, bir dahaki celsede Tuncel'in yasal olarak kadın çalışmaları yapmak üzere Duhok'a gittiğine dair eski Duhok Belediye Başkanı'nı tanık olarak dinleteceklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki ilk mütalaanın 2008'de verildiğini ve 4 yılı aşkın süredir benzer taleplerle dosyanın sürüncemede kaldığına hükmederek, sanık avukatının savunmasını hazırlamasını isteyerek, duruşmayı 3 Temmuz tarihine erteledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüs yoldan çıktı, E-5 kilitlendi

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan 'Silahlar sussun' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...