09 Mart 2017 11:59

Yargıtay Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliğini de düşürdü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, şimdi de parti üyeliği düşürüldü. 

Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’ndan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili imzasıyla HDP’ye iletilen tebligatla Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürüldüğü duyuruldu. 

HDP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakları Anayasa'nın 67. Maddesi’nde düzenlenen en temel siyasi haklardandır. Bu hakların çerçevesi, başta Siyasi Partiler Kanunu (SPK) olmak üzere çeşitli kanunlarla düzenlenmiştir. Siyasi partilere üyelikte kural, bu kanunun 11. Maddesi uyarınca, ‘Onsekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasi partiye üye olabilir’ şeklindedir” diye hatırlatıldı. 

HDP, uygulamanın hukuk dışı olduğunu ve kabul edilebilir olmadığını ifade ederek, “Bir hukuk kurumunun hukuk dışı bu davranışı aslında Türkiye’de yargının geldiği ‘tuz koktu’ durumunun en bariz işaretlerinden birisidir. Üst yargı kurumları da ne yazık ki tamamen siyasi iktidarın baskı ve uygulama aracı haline dönüşmüştür. Cübbelere ilikler açılmış, siyasi iktidarın önünde cübbeler iliklenmiştir” diye ifade edildi. 

HDP konuyla ilgili hukuki işlemleri başlatacaklarını da açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Cami-Cemevi Projesinin siyasi ayağı incelenecek mi?’

SONRAKİ HABER

ENKS: Rojava Peşmergelerini NATO eğitiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...