09 Mart 2017 11:23

Depremzede işçiler referanduma kadar eylem kararı aldı

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremden sonra İŞKUR'da çalışan ve daha sonra işten çıkartılan işçiler referanduma kadar oturma eylemi kararı aldı.

Paylaş

Van’da 6 yıl önce meydana gelen depremin ardından İŞKUR bünyesinde işe alınan; ancak kısa süre sonra çıkarılan işçiler, referanduma kadar oturma eylemi kararı aldı.

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından İŞKUR bünyesinde çalışan ve daha sonra işten çıkartılan 180 işçinin mağduriyeti ve hak arayışı devam ediyor. Hükümet yetkililerinin daha önce işe iade vaatleri üzerine eylemlerini sonlandırılan işçiler, bu yıl eylemlerine devam etme kararı aldı. Merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Feqiyê Teyran Parkı'nda her gün oturma eylemi kararı alan işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. İşçiler 16 Nisan'da yapılacak referanduma kadar eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

'CUMHURBAŞKANI SÖZÜNÜ TUTMADI'

İşçiler adına açıklama yapan Toplum Yararına Çalışma Derneği başkanı Ethem Altın, “Bize her seferinde söz veriyorlar. İşten çıkartılan arkadaşlarımız yıllardır mağdur. Cumhurbaşkanı ve yerel temsilciler sözlerini tutmadı. Şuan burada 180 işçi, aileleri ile mağdur. Biz de işimize dönene kadar her gün Feqiyê Teyran Parkı'nda gündüzleri eylem yapacağız. Bize verilen hiçbir söz tutulmadı. Referandum seçimlerine kadar bu eylemimiz devam edecek” dedi. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Sözcüsü: Devlet otoritesi tek elde toplanıyor

SONRAKİ HABER

Tarım iş gücü rakamları: Kadına 53 erkeğe 66 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...