09 Mart 2017 11:12

Renault’da baskılara karşı uluslararası dayanışma

OYAK Renault'un Bursa fabrikasında çalışan işçiler, Fransa CGT, İspanya CC.OO, İngiltere Unite sendikaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Paylaş

OYAK Renault’da Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan işçiler üzerindeki baskıya Fransa CGT, İspanya CC.OO, İngiltere Unite sendikaları temsilcilerinden tepki geldi. Bursa’da bulunan Renault fabrikası işçileriyle bir araya gelen sendikacılar, “Bu uygulamaları Fransa'da mahkeme konusu yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Bursa’da tüm vardiyalardaki işçilerle buluşan sendikacılar, işçilerin sorunlarını dinledi. 2 günlük ziyaretin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Birleşik Metal-İş Bursa 5 Mayıs Şubesi’nde gerçeklen toplantıda ortak açıklamayı CGT Fransa Temsilcisi Nail Yalçın yaptı. Yalçın, “Geldiğimiz süreçte görüyoruz ki, fabrikanın içindeki baskılar gitgide artmakta, işçiler açıkça istifaya zorlanmaktadır. Bu Türkiye kanunlarına göre suç, uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Bu uygulamaları Fransa'da mahkeme konusu yapmaya hazırlanıyoruz. Bunun sonucunda bu uygulamaları gerçekleştiren yöneticiler hakkında yaptırımda bulunulması ihtimali var. Bu ihlallerin çözülmesi için, gereken çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz” dedi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Flynn, AKP hükümeti lehine lobi faaliyeti yürütmüş

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Sözcüsü: Devlet otoritesi tek elde toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...