09 Mart 2017 09:31

Sevda Karaca ‘Doğu Avrupa’yı değiştiren kadınlar’ listesinde

Evrensel yazarı gazeteci Sevda Karaca, “Doğu Avrupa’yı değiştiren kadınlar” listesinde yer aldı. 

Paylaş

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu’nda yayınlanan günlük kadın programı Ekmek ve Gül’ün uzun yıllar sunuculuğunu ve yapımcılığını yapan, Ekmek ve Gül dergisinin editörlerinden Evrensel yazarı Sevda Karaca, “Doğu Avrupa’yı değiştiren kadınlar” listesinde yer aldı. 

Listede 21 ülkeden gazeteci, sendikacı, insan hakları örgütü temsilcisi, kadın hakları aktivisti ve sanatçı kadınlar var. Kadınların her biri yaptıkları işlerle kadınların yaşamını değiştirecek sosyal hareketlerin güçlenmesine olanak sağlayan kadınlar. 

Uluslararası ve bağımsız haberciliği destekleyen, Doğu Avrupa haberciliği odaklı bir kitle örgütü ve haber ajansı olan Das Osteuropa’nın hazırladığı 21 kişilik listeye dahil edilen Karaca ile ilgili dergide şu bilgilere yer verildi: “Sevda Karaca 1984’te Adana’da tekstil işçisi ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kadın işçilerinin sorunlarıyla erken yaşta ilgilenmeye başladı. Ankara’da Siyaset Bilimi eğitimi aldıktan sonra Hayatın Sesi Tv’nin kuruluşuna katıldı, burada Ekmek ve Gül programının hazırlığında ve sunumunda görev aldı. Program, Türkiye’de kadın işçi, gazeteciler ve sanatçılar üzerine yayımlanan ilk program oldu. Hayatın Sesi TV 2016 darbe girişiminin ardından kararname ile kapatıldı fakat Ekmek ve Gül hala kadınlara ilham vermeye ve harekete geçirmeye devam ediyor. Sevda Karaca bugün, programı internet sitesine dönüştüren ekibin içinde yer alıyor.”

Öte yandan Das Osteuropa, bünyesinde birçok Doğu Avrupa uzmanı ve gazeteci bulunduruyor. Bağımsız habercilik, basın emekçilerine adil gelir, araştırma metodları için ödenek elde edilmesi ve siyasi tartışmaların farklı dillere çevrilmesi gibi metodlarla bağımsız basın için mücadele ediyor, bunu yapabilmek içinse gazeteciler ve basın sendikalarıyla yakından çalışıyor. 

Listeye buradan ulaşabilirsiniz  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

SES, Dr. Orhan Çetin'in intiharını yargıya taşıdı

SONRAKİ HABER

Korkmaz'ın katili polisin avukatına 'FETÖ'den gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...