09 Mart 2017 09:23

Mersin Barosu Başkanı Ali Er özür dilemeli 

Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in avukat Şilan Türk’ü iterek kürsüden uzaklaştırmasını protesto eden kadın avukatlar, Er’i özür dilemeye çağırdı.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

8 Mart günü Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nedeniyle basın açıklaması düzenlemişti. Mersin Baro Başkanı Ali Er, avukat Gözde Göçer'i anons ettiği sırada kürsüye çıkan Avukat Şilan Türk'ün ‘İstifaya zorlanıyoruz’ demesinin ardından Türk'ü kürsüden iterek şiddet uygulamıştı. Yaşananlara tepki gösteren kadın avukatlar ile Baro Başkanı Ali Er arasında uzun süre gerginlik yaşanmıştı. Mersin Baro Başkanı Ali Er’in Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları İzleme Merkezi (TÜBAKKOM) tarafından hazırlanan 8 Mart bildirisi okumak isteyen avukat Şilan Türk’ü kürsüden iterek, indirmesine bir grup kadın avukat olayın yaşandığı yerde tepki gösterdi.  Mersin Adliyesi Baro Odasında yapılan açıklamaya çok sayıda kadın avukat katıldı. Kürsünün mikrofonu arızalı olduğu öne sürülerek açılmadı.

‘AMASIZ ÖZÜR DİLEMELİDİR’

Kadın avukatlar adına ilk açıklamayı avukat Burcu Düzen Gürler yaparken, yaşananları üzülerek karşıladıklarını belirtirken, yaşananlara rağmen Baro Başkanlığı tarafından kadınların siyasi amaç güttükleri yönündeki tavrını kabul etmediklerini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi bir günde Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden 20’ye yakın kadın avukatın istifa ettiğini hatırlatan Gürler, okunmasına izin verilmeyen metnin TÜBAKKOM tarafından ortak yayınlanan metin olduğunu ifade etti. Gürler, metinde geçen “Son on yılda artan şiddet”, “Kararlı bir devlet politikasının uygulanması” ve “Şiddetin her türlüsüne hayır” ibarelerinin baro başkanı Ali Er tarafından siyasi olduğu gerekçesi ile sansür uygulanmaya çalışıldığını ifade etti. Bütün çabalarına rağmen uzlaşma sağlanamadığını belirten Gürler, baro başkanı Er’in “Yerinize adam bulunur” demek suretiyle kadınların emeklerini hiçe sayması karşısında istifa ettiklerini kaydetti. Baro Başkanı Ali Er’in bir an önce amasız özür dilemesi gerektiğini belirten Gürler, benzer bir durumun yaşanmamasını umut ettiklerini söyledi.

‘MESLEKTAŞIMIZA KÜRSÜDEN ŞİDDET UYGULANMIŞTIR’

Gürler’in ardından Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Fatma Demircioğlu Eftekin de TÜBAKKOM'un yaşanan olaylar üzerine dün yaptığı kınama açıklamasını okudu. Açıklamada, "Mersin Barosu Başkanı Avukat Ali Er, bu bildirinin okunmasına karşı çıkmakla yetinmeyerek bir kadın meslektaşımıza kürsüden şiddet uygulamıştır. Bu vahim örnek, kadına karşı şiddetin Türkiye’de vardığı noktayı gözler önüne sermektedir. Yaşanan olayı reddediyoruz, kınıyoruz ve kadına şiddete ‘’hayır’’ diyoruz!" denildi.

KADINA ŞİDDETİ SAVUNDULAR!

Öte yandan Mersin Barosu’nda Kadın Hakları İzleme Merkezi adına açıklama yapan Burcu Altıparmak Tör ve beraberindeki bir grup avukat ise, Baro Başkanı Ali Er’in Şilan Türk’ü iterek kürsüden indirmesini meşru göstermeye çalışan bir açıklama yaptı. Tör, Ali Er’in davranışına değinmeden Şilan Türk ve beraberindeki avukatları “Provokasyon” yapmakla suçlarken, Er’in davranışının ise “Refleks” olduğunu savundu.

ÖNCEKİ HABER

Topkapı PTT çalışanları işyerlerinde 8 Mart’ı kutladı

SONRAKİ HABER

SES, Dr. Orhan Çetin'in intiharını yargıya taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa