19 Haziran 2012 07:04

Dağlıca'da çatışma: 18 genci daha yitirdik

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde gece en az 3 ayrı noktada çıkan çatışmalarda 8 askerin yaşamını yitirdiği 16 askerin de yaralandığı öğrenildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre 10 gerillanın da hayatını kaybettiği bildirildi.Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri arasında bulu

Dağlıca'da çatışma: 18 genci daha yitirdik
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri arasında bulunan Dağlıca (Oremar) bölgesinde sabah saatlerinde Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki askeri üs bölgelerine HPG’liler tarafından saldırı düzenlendi.

Yüksekova’dan 35 kilometre uzakta olan Yeşiltaş (Şitazin) Taburu ile Derecik Taburu’nun üst kısmına eş zamanlı olarak yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 8 asker yaşamını yitirirken, 16 asker de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre 10 gerilla da hayatını kaybetti.

Çatışmada yaşamını yitiren ve yaralanan askerler helikopterlerle Hakkari Fatih Kışlası'na getirildi. Çatışma sonrası bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken. çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi.

Şemdinli ve yakınrıdaki birliklerden de çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi. Bölge sürekli helikopterler tarafından bombalanırken, birçok noktada dumanlar yükseliyor. Çatışmanın yaşandığı bölgeye helikopterlerin ardından F-16 savaş uçakları da yönlendirildi.

Çatışmadan sonra Kamışlı (Sineva) Karakolu'nca araç geçişleri durdurulurken, yolda çok sayıda araç beklemeye başladı. Aynı karakolun önünde ambulanslar da bekletiliyor. Yeşiltaş alanındaki çatışma sırasında hayvanlarını otlatan Nurettin Renda, Reşat Renda ile çok sayıda yurttaştan ise haber alınamıyor.

GENELKURMAY BAŞKANI VE 2 BAKAN BÖLGEYE GİTTİ

Çatışma üzerine Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Hakkari’ye hareket etti. Özel’in ardından kuvvet komutanlarının tamamının bölgeye gideceği duyuruldu.

Ayrıca İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bölgeye doğru hareket etti.

ANKARA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'nin Dağlıca (Oramar) bölgesinde 8 askerin yaşamını yitirmesi üzerine Ankara'da "güvenlik zirvesi" yapılacağını açıkladı. Arınç, "Bugün toplanacağız. Gündemde terör ve cezaevleri var. Başbakan Erdoğan'ın şu anda ziyaretini iptal etmesi söz konusu değil. Beşir Atalay ve İdris Naim Şahin bölgeye gidiyor" dedi. Arınç çatışmaya ilişkin olarak ise, "Gece saat 03.30 - 04.00 sıralarında Dağlıca'daki askeri üs bölgesine büyük bir saldırı oldu. Hem sayıca fazlaydılar ve silahları vardı. Çatışma sonrası maalesef Hakkari Valisi açıklama yaptı. 8 askerimiz şehit oldu ve 16 askerimiz yaralandı" diyerek şu ana kadar yaklaşık 10 HPG'linin de yaşamını yitirdiği bilgisi aldıklarını söyledi.

BAHÇELİ KANDİL'E OPERASYON İSTEDİ

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  son 1 hafta içinde 12 asker ve polisin yaşamını yitirdiğini söyleyerek müzakereci tutumun "acizlik" olduğunu ileri sürdü. Kandil'e hava ve kara harekatı isteyen Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti teyakkuza geçmelidir. Meselenin küçümsenecek tarafı kalmamıştır. Meclis'te bulunan 'siyasi bölücüler' ise terörü meşrulaştırmaktan vazgeçmelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)


HATAY'DA DA 1 ASKER ÖLDÜ

Hatay'ın Kırıkhan ve Belen ilçe sınırındaki dağlık alanlarda  da HPG'liler ile askerler arasında akşam saatlerinde çatışma çıktı. Çıkan çatışmaya ilişkin Hatay Valiliği ve Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay açıklama yaptı. Açıklamada, Kırıkhan'ın dağlık kesiminde 1 askerin yaşamını yitirdiği 3'ünün de yaralandığını ve ayrıca saat 21.26 sıralarında ise Belen İlçesi Mazıcak Deresi mevkiinde çıkan çatışmada Jandarma Komando Er Doğukan Şit'in yaralandığı, yaralı askerin İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek burada ameliyata alındığı belirtildi. Çatışma sonrası bölgeye çok sayıda askerin sevk edildiği bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

‘Dil, ancak eğitim dili olursa yaşar’

SONRAKİ HABER

Urfa Cezaevi'nden 127 sürgün!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa