08 Mart 2017 21:43

Promosyon için gitti kredi kartı dayatıldı

Ataşehir'de promosyon için protokol imzalamak isteyen eğitim emekçisi İsmail Hakkı Polat banka yetkililerinin kredi kartı dayatmasıyla karşılaştı.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Promosyon ücretleri için İstanbul Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün protokol imzaladığı Ziraat Bankasının Ataşehir Mozaik Çarşı Şubesine giden eğitim emekçisi kredi kartı dayatmasıyla karşılaştı. Promosyonların yatması için bankada hesap açmak isteyen İsmail Hakkı Polat’a banka yetkilileri, kredi kartı istediğine dair belge imzalatmak istedi.

Kart dayatmasına tepki gösteren Polat, “Okul müdürü de ilçe milli eğitim müdürü de protokolde böyle bir şartın olmadığını söyledi” diyerek itiraz etti.

Kadriye Faik Koparan İlkokulunda görev yapan Eğitim Emekçisi İsmail Hakkı Polat yaşananları şu şekilde anlattı: “Bir beyefendi bilgilendirme yaptı. ‘Kredi kartı istediğinize dair bir belge dolduracaksınız. Avans kredisi açacağınıza dair bir belge dolduracaksınız. Ondan sonra maaş kartı alacaksınız’ dedi. Ben de kredi kartı kullanmadığımı ve kullanmak zorunda olmadığımı söyledim. ‘Yetkililer anlaşma yapmış, sadece maaşımı almak için banka kartı için gerekli evrakları imzalayıp çıkacağım’ dedim. ‘Protokol gereği bunları almak durumundasınız. O zaman size banka kartı veremeyiz’ cevabını aldım. Ben de kabul etmediğimi, protokol böyle düzenlenmişse bunun da hukuksuz olduğunu, onu da kabul etmediğimi söyledim. Daha sonra okula gelerek durumu aktardığım okul müdüründen protokolde böyle bir şart koşulmadığını, bankaların kendince bir uygulama yaptığını öğrendim.”

MİLLİ EĞİTİM’E BİLDİRİLDİ

Okul müdürünün durumu ilçe milli eğitim müdürüne taşıdığını dile getiren Polat, “İlçe milli eğitim müdürü de böyle bir şeyin olamayacağını söylemiş. Protokolü imzalayan milli eğitim yetkilisi şubeyi aramış.”

Banka şubesine tekrar gittiğini belirten Polat, “Israrlarım sonucu kredi kartı çıkarmadan banka kartı verdiler ama diğer öğretmen arkadaşlara bu şartı dayattılar” dedi. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız banka şubesi yetkililerine ise ulaşamadık.

ÖNCEKİ HABER

İzenerji işçileri adım adım greve hazırlanıyor!

SONRAKİ HABER

Bir günlük hatırlama ölüm getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...