08 Mart 2017 18:56

‘Biz gazeteciyiz, gerçeklere sırtımızı dönemeyiz’

KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen, 'Biz gazeteciyiz, gazetecilik suç değildir' dedi.

Paylaş

KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesine yönelik gözaltı operasyonunu özgür basına baskıların devamı olarak değerlendiren Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen, “Gerçeklere sırtımızı dönemeyiz. Biz gazeteciyiz, gazetecilik suç değildir” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen’in de aralarında bulunduğu 11 gazete çalışanı, 4 gün süren gözaltı ardından serbest bırakıldı. Gazete binasına 28 Eylül 2015 tarihinde yapılan baskın sırasında el konulan basın kartlarının sahipleri hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

‘YAPTIĞIMIZ HER HABER ‘SUÇ’ SAYILMIŞ’ 

Serbest bırakılması ardından gazetelerine yönelik operasyonu değerlendiren Ramazan Ölçen, özgür basının ilk günden bu yana iktidarlar tarafından sürekli baskı ve engellemelere maruz kaldığını belirterek, bunun nedeninin ise gerçeklerin kamuoyuna aktarılması olduğunun altını çizdi. Ölçen, “Gazetemiz 30 Kasım’da çıkarılan KHK ile kapatıldı. Ne öncesinde ne de geçen 4 ay süresince gazete hakkında bir soruşturma açılmadı. Gözaltına alınmamız sadece özgür basın emekçilerine verilmek istenen gözdağıydı”dedi.

“Yazdıklarımız toplumun gerçekleridir. Bizim gerçeklere sırtımızı dönmemiz mümkün değildir” diyen Ölçen, “Yaptığımız her haber, ‘örgüt propagandası’ sayıldı. Bu hukuki değil, konjonktüreldir. Biz gazeteciyiz, yanlışları yazmak durumundayız. Sur’un yıkılması halkın da bizim de yüreğimizi acıtıyor, buranın yıkıldığını yazmak propaganda sayılıyor. Hevsel bahçelerinde 12 bin yıldır karpuz ekiliyor, TOKİ yapılmasını eleştirmek propaganda sayılıyor. Gazeteciyiz, gazetecilik suç değildir” dedi. 

GÖZALTINDA PSİKOLOJİK BASKI

Gazete çalışanlarına dönük operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan bir diğer Gazeteci Hacı Yusuf Topaloğlu ise, Adıyaman’da haber takip etmeye giderken gözaltına alındığını söyledi. Topaloğlu, 4 gün boyunca kaldığı gözaltında tutuldukları nezarette yoğun bir psikolojik baskıya maruz kaldıklarını belirtti. İlan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’ler ile toplumun baskı altında tutulmaya çalışıldığını belirten Topaloğlu, “Baskı altında toplumda özellikle muhalif olan kesimin sesinin kesilmesi isteniliyor. Bu baskı altında yaşananları kamuoyuna duyuracak olanlar da gazetecilerdir. Bu nedenle de gazeteciler üzerinde yoğun bir baskı var. Biz gazeteciler olarak tüm baskılara karşı daha cesaretli bir şekilde gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da feminist kadın yürüyüşüne polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Kıbrıs'ta Rum ve Türk kadınları 8 Mart'ta sınırda buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...