18 Haziran 2012 18:23

‘Okulun dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz’

İstanbul Ümraniye’de Bilge Soyak İlköğretim Okulunun imam hatibe çevrilmesine veliler tepki gösterdi. Önceki gün okul önünde durumu protesto eden veliler adına açıklamayı Eğitim Sen 2 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Cem Yalçın yaptı.Yalçın, AKP Hükümetinin yangından mal kaçır

‘Okulun dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz’
Paylaş
İnan Dursun

Yalçın, AKP Hükümetinin yangından mal kaçırır gibi eğitim kanununu değiştirdiğini belirterek hükümetin kendi ideolojisi doğrultusunda dayatmalarda bulunduğunu ifade etti. AKP Hükümetinin dayatmalarına seyirci kalınamayacağını vurgulayan Yalçın, mevcut uygulamayla bir çok okulun ikili uygulamaya geçeceğini, sınıf mevcutlarının artırılacağını, derslik ve öğretmen ihtiyacı karşılanamadığı için öğrenci ve velilerin mağdur edileceğini vurguladı. “Bu gün halen e kayıt sisteminin çalışamaz halde olması, karşılaşılacak sorunların ilki ve en kolay olanı” diyen Yalçın, imam hatip ortaokullarına öncelik verildiği için diğer okullarla ilgili ortaya çıkacak belirsizliklerin artacağını, sınıf mevcutlarının artacağını ve derslik sıkıntıları çekileceğini belirtti.

Bütün bu sorunların kısa sürede çözülemeyeceğini vurgulayan Yalçın “AKP Hükümeti ve ona bağlı MEB 4+4+4 sisteminde geçişte hiçbir eleştiri ve öneriyi dikkate almayarak yasayı yürürlüğe koydu ve ben yaptım olduya getirmektedir. MEB’in dayatmalarını da protesto ediyoruz. Yasanın tekrar gözden geçilerek toplumun gerçeklerine göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz dedi.

‘YASA GERİ ÇEKİLSİN’

Velilerden Suna Eren çocuklarının dışarıda kalmasını istemediklerini 4+4+4 uygulamasına karşı olduklarını belirterek yasanın geriçekilmesini istedi. Erdoğan’ın “Dindar gençlik istiyoruz” söyleminin bir
parçası olarak 4+4+4 sisteminin devreye sokulduğunun altını çizen Eren, “Çocuğum belki mühendis avukat olacak, mecbur mu okulunun imam hatip olmasına izinvermeye” diye tepki gösterdi.
8 yaşında olan ve 2. sınıfa giden Bilge Soyak İlköğretim Okulu Öğrencisi Irmak ise okulunu sevdiğini ve Başbakan Erdoğan’ın okuluna dokunmamasını istedi. Irmak “Okulumu geri istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu arada okullarının imam hatibe çevrilmesine karşı çıkan Bilge Soyak İlköğretim Okulu velileri imza kampanyası başlattı. Veliler bu uygulamaya izin vermemekte kararlı olduklarını belirttiler.
(İstanbul/EVRENSEL)


İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Mustafa Rahmi Balaban İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri de, 4+4+4 kademeli eğitim kapsamında okulun ortaokul bölümü kaldırılarak yerine imam hatip ortaokulu kurulmasını protesto etti.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Mustafa Rahmi Balaban İlköğretim Okulu önünde bir araya gelen öğrenciler ve velileri, 4+4+4 kademeli eğitim kapsamında okullarının imam hatip okulu ve İlkokul olarak ikiye ayrılmasını, okulun ortaokul bölümünde okuyan öğrencilerin başka bir okula gönderilmesini okul önünde yaptıkları eylemle protesto etti. Musafa Rahmi Balaban İlköğretim Okulu öğrenceleri ve velilerinin katıldığı eylemde, okul yönetimi okul bahçesinin kapısını kapatarak velilerin okul bahçesine girmesini engellemesine veliler tepki gösterdi. Okul önünde bir araya gelen veliler adına basın metnini okuyan Serpil Bingöl, 4+4+4 eğitim modeliyle “dindar nesil yetiştirme” iddiasıyla ortaya AKP Hükümetinin bu uğurda çocuklarını mağdur ettiğini ve hiçe saydığını ifade eden Bingöl, “Kendi dayatmasıyla bizi karşı karşıya bırakarak okulumuzu elimizden almaya çalışmaktadır” dedi.

Okullarında yapılmak istenen değişiklikle yıllardır bu okulda okuyan çocuklarının daha uzak okullara gönderilerek mağdur edileceğine dikkat çekerek, çocuklarının kış aylarında yağmur ve çamur içinde olan yollarda ciddi problemler yaşayacağını, çocuklarının gönderildiği okullarda adaptasyon sorunu yaşayarak eğitimlerinden geri kalacağını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZI KENDİ SİYASETLERİN ALET ETMESİNLER’

Öğrenci Velisi Sevda Uludağ ise, “Zaten din dersimiz ve din öğretmenizi var. Hiç bir cami hafızsız ve imamsız değil. Biz çağdaş öğrenciler ve çağdaş bir toplum istiyoruz. Burada okulumuz çocuklarımızı yağmurda karda neden uzak bir okula gönderelim. Bilmiyorum neden bunu yapmak istiyorlar. Okulumuzu ve çocuklarımızı kendi siyasetlerine alet etmesinler” diye tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

MEB bastırdı binlerce aile mağdur oldu!

SONRAKİ HABER

Ne yapacağımıza biz karar verelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa