08 Mart 2017 18:48

Kadın gazeteciler kapatılan Özgür Gündem’in önündeydi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın gazeteciler Özgür Gündem gazetesinin mühürlü binasının önünde bir araya geldi.

Paylaş

Özgürlükçü Demokrasi, şujin, Demokratik Modernite ve dihaber’in kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltıda bir araya geldi. Uluslararası kadın grevine destek veren kadın gazeteciler, 8 Mart’ın önemine dikkat çekerek, kadın basın çalışanlarının yaşadıkları sorunları tartıştı.

Birlikte mücadele mesajı veren kadınlar, daha sonra kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin mühürlü binasının önüne giderek kısa bir açıklama yaptı. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi adına açıklama yapan Gazeteci Günay Aksoy, Özgür Gündem gazetesinin mühürlü binasının çok sayıda gazetecinin emek verdiği bir mekan olduğunu belirtti. Şengal’de haber takip eden Gazeteci Nûjiyan Erhan’ı da anan Aksoy, “Biz Şengalli kadınların sesini oradaki kadın gazeteciler sayesinde duyduk. Hiçbir kadın gazetecinin katledilmemesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu. Kadınlar daha sonra mühürlü bina önünde fotoğrafı çekti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Deniz Yücel tecrit koşullarında tutuluyor’

SONRAKİ HABER

Antalya'da feminist kadın yürüyüşüne polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...