08 Mart 2017 18:16

Sinop ve Gerze’de coşkulu 8 Mart kutlamaları

8 Mart Dünya Emekçi Günü Sinop ve Gerze’de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Paylaş

Sinop Gerze'de Gerze Kadın Platformu tarafından 8 Mart coşkulu bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla kutlandı. “Yaşasın kadın dayanışması” “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.” “Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor.” “Geceleri de  sokakları da meydanları da terketmiyoruz.” “Hayır diyoruz, HAYIR' ı örgütlüyoruz.” sloganlarıyla Eski Cezaevi önünden Cumhuriyet meydanına yürüyen kadınlar adına konuşan Sündüs Yuvacı özetle “İşimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Geri döneceğiz! Ohal ve KHK ler gidecek, biz kalacağız.

Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için hayır diyoruz.

Katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddete dur demek için hayır diyoruz.

Emeğimiz, kimliğimiz, kentimiz toprağımız bizimdir demek için hayır diyoruz.

Geleceğimizi kendi ellerimizle kurmak için diktatörlük anayasasına hayır diyoruz, hayır'ı örgütlüyoruz. Kadınlar olarak İş güvencemiz, yaşam güvencemiz ve geleceğimiz için tüm kadınları mücadeleyi, dahyanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.Birlikte daha güçlüyüz.”

Basın açıklamasının ardından Halkevci ve Eğitim Sen'li kadınlar horon çektiler.

8 MART SİNOP İL MERKEZİNDE DE BASIN AÇIKLAMASIYLA KUTLANDI

Uğur Mumcu Meydanında toplanan Sinop Kadın Platformu üyesi kadınlar adına CHP kadın kolu başkanı Canan Atabek, 8 Mart'ın tarihçesini günümüzdeki anlam ve önemini vurguladı. Basın açıklamasından sonra referandumda ‘hayır'ı işleyen şarkılar eşliğinde halay çektiler. (Sinop/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ta Çaycuma’da talepler dile getirildi 

SONRAKİ HABER

Yevgeni Onegin, yeni çevirisiyle çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa