08 Mart 2017 13:21

'Adaleti ve hukuku talep etmekten geri durmayacağız'

Diyarbakır Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında adalet vurgusu yaptı.

Paylaş

Diyarbakır Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla baronun adli yardım binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda kadın avukatın katıldığı açıklamada, Sur’da katledilen Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin hazırladığı basın metni okundu.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Koordinatörü Avukat Aslı Pasinli’nin okuduğu basın metninde, “Sokak ortasında beyaz tülbendiyle devrilen, savaş artığı evini omuzlarında taşıyan kadınlarımızın hakkı için, adaletin, hukukun hakim olacağı, yaşam hakkının kutsal sayılacağı yarınları talep etmekten geri durmayacağız” denildi.

Elçi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin hazırladığı metinde şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın dört bir yanında bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kadınların sosyal, siyasal, ekonomik haklarından söz edilecektir. Özellikle Türkiye’de kadınlara karşı işlenen şiddet olayları dile getirilecektir. Fakat bizim yaşadığımız bölgenin sadece kadınları değil, toplumun tüm fertlerinin karşılaştığı hak ihlalleri mevzubahis olduğundan toplumumuzun mağduriyetini bir arada anmanın daha doğru olacağını savunmak bizi yanlış sonuçlara götürmeyecektir. Kocalarının, çocuklarının katledilmesiyle kadınlarımızın omuzlarına, altından kimselerin kolay kolay kalkamayacağı yükler yüklenmiş, ömrünün sonuna kadar yas havasının hakim olduğu bir dünyaya hapsedilmiştir. Aynı zamanda yaşanan bunca acıların tekerrür etmemesi için akan kanın durmasını samimiyetle istemek de insani bir gerekliliktir. Sözde taleplerle, samimiyetsiz söylemlerin bilakis topluma zarar vereceğini, akan kanın durması için taleplerin bir ehemmiyetinin kalmayacağının da altını çizmekte fayda görmek gerekir.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

KESK’li kadınlardan mücadeleyi büyüme çağrısı

SONRAKİ HABER

İlk Roman Kadın Derneği Konak’ta açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...