08 Mart 2017 13:12

‘İş ve yaşam güvencemize sahip çıkıyoruz’

8 Mart için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesinin çağrısıyla bir araya gelen emekçiler, açıklamalarına dün Türk Metal Sendikasının Ankara’da düzenleyeceği etkinliğe giderken trafik kazasında hayatını kaybeden Leyla Çiçek, Refika Barışsever, Özlem İnan, Fatma Hacıoğlu, Güleydan Sezer, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın’ı anarak başladı.  Sağlık emekçileri “Metal işçisi kadınların gidemedikleri 8 Mart’ta dile getirecekleri her bir talebe sahip çıkıyoruz.” dedi.

‘FATURA YİNE KADINLARA ÇIKARILIYOR’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümetin KHK’ler ile binlerce kadını meslekten ihraç ettiğini belirten sağlık emekçileri, sıkıyönetim uygulamalarıyla en temel hakların dahi kullanımının hukuksuzca ve keyfiyetle engellendiğini belirtti. İşsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasının yine kadınlara ödettirildiği belirtilen açıklamalarda, “Bunların yanında bir de esnek ve güvencesiz çalışma ile kadın emeği sermayenin sömürüsüne açılıyor.” ifadeleri kullanıldı. Sağlık emekçileri, OHAL ve KHK rejiminin bir an önce son bulmasını talep ederken, işten atılan binlerce emekçinin de bir an önce görevine iade edilmesi gerektiğini belirtti 

‘HAYIR’I ÖRGÜTLÜYORUZ’

16 Nisan’da düzenlenecek olan anayasa değişikliği referandumuna da değinen açıklamalarda “Geleceğimizi kendi ellerimizle kurmak için diktatörlük yasasına ‘hayır’ diyoruz, ‘hayır’ı örgütlüyoruz” dendi. 

‘BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Yıllardır 8 Mart’ın resmi tatil olması için mücadele ettiklerini belirten sağlık emekçileri, bu talebi en ileriden savunmaya devam ettiklerini söyledi, “KESK’li kadınlar olarak, iş güvencemiz, yaşam güvencemiz ve geleceğimiz için tüm kadınları mücadeleyi ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Biz kadınlar birlikte daha güçlüyüz. Birlikte başaracağız.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazada yaşamını yitiren kadın işçiler Bursa’da anıldı

SONRAKİ HABER

Baro ve belediyeden şiddete karşı işbirliği protokolü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...