08 Mart 2017 12:38

Ankara’da BES üyesi kadınlar 8 Mart’ı işyerinde kutladı

BES Ankara 1 No’lu Şubesi 8 Mart’ı SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü bahçesinde kutladı.

Paylaş

BES Ankara 1 No’lu Şubesi’nin SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlediği  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar bir araya geldiler. 

KESK Eski Genel Başkanı ve BES Eski yöneticisi Döndü Taka Çınar, OHAL’in aylardır devam ettiği, kadın cinayetleri ve tecavüzlerinin yoğun olduğu ve sokak göterilerinin, mitinglerinin yasaklandığı bir süreçten geçildiğini söyledi. BES Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Roza Yazmacı da Ankara’da oturan bir avuç erkeğin kadınların geleceğine karar verdiğini belirterek buna karşı mücadele ettiklerini dile getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü’nde çalışan kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü işyerlerinde kutladılar. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 No’lu Şubesi işyeri bahçesinde bir kokteyl düzenledi. Burada konuşan KESK Eski Genel Başkanı ve BES Eski yöneticisi Döndü Taka Çınar, Ankara’da 8 Mart etkinliğine giderken yaşamını yitiren Türk Metal üyesi 7 kadın işçiyi anarak konuşmasına başladı. OHAL’in aylardır devam ettiği, kadın cinayetleri ve tecavüzlerinin yoğun olduğu ve sokak göterilerinin, mitinglerinin yasaklandığı bir süreçten geçildiğini belirten Çınar, kadınların tüm bu baskılara rağmen eşitlik ve özgürlük için dünyanın her yerinde mücadele ettiklerini söyledi. Kadınların bir makine dişlisi gibi evde, işyerinde yaşamın sürmesini sağladığını belirten Çınar, “Ancak esnek çalışma ile kadınların daha çok evde kalmasını, çalışşma yaşamından uzaklaşmasını, sadece ihtiyaç duyulduğunda işe çağrılmasını istiyorlar. Bugün özellikle sınıf kardeşlerimizde, emekçi kadınlarla dayanışıyoruz. Çünkü patron kadınlar sadece sahip oldukları mülkler üzerindeki söz hakkıyla ilgileniyorlar. Bizim çalıştığımız sömürü koşullarının değişmesi için bir çabaları yok. Kadın patronlar da birçok yerde uzun çalışma saatlerini dayatıyorlar” dedi. 

BES Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Roza Yazmacı, kadınların tacize, tecavüze ve baskılara karşı son bir kişi kalıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ankara’da oturan bir avuç erkeğin kadınların geleceğine karar verdiğini belirten Yazmacı, buna karşı mücadele ettiklerini dile getirdi. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların hiçbir ayrım fark etmeksizin mücadele ettiklerini ifade eden Yazmacı, bugün hukuk olmasa da kadınlar için güzel günlerin geleceğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

8 Mart’a giderken ölmek

SONRAKİ HABER

Sanık astsubaydan ‘Görevi bilmiyordum’ savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa