08 Mart 2017 12:02

HDP: Metal işçisi kadınları mücadelemizde yaşatacağız

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay 8 Mart etkinliğine giderken yaşamını kaybeden 8 kadın işçi için açıklama yaptı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, Ankara’da düzenlenecek olan 8 Mart etkinliğine giderken Bursa’da trafik kazasıyla yaşamını yitiren Türk Metal üyesi kadınlarla ilgili açıklama yaptı. Kemalbay, “8 Mart'ın izinde metal işçisi kadınları mücadelemizde yaşatacağız” dedi. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay Ankara’da düzenlenecek olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine giderken geçirdikleri trafik kazasıyla yaşamını yitiren metal işçisi kadınalra ilişkin açıklama yaptı. Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerin İnegöl'de yaşanan elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybetmelerinin büyük bir acı verdiğini belirten Kemalbay,  “Leyla Çiçek, Refika Barışsever, Özlem İnan, Fatma Hacıoğlu, Güleydan Sezer, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın kız kardeşlerimiz, sendikanın 8 Mart etkinliğine katılmak üzere Ankara'ya giderken aramızdan ayrıldılar. 34 kadın işçi de aynı kazada yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk-İş'in, Türk Metal-İş Sendikası'nın ve Türkiye işçi sınıfının başı sağ olsun. Şimdi bize düşen görev, kadın metal işçilerinin taleplerini fabrikalarda, evlerde ve alanlarda savunmayı sürdürmektir. 8 Mart'ın izinde metal işçisi kadınları mücadelemizde yaşatacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Biliyoruz ki bu ülke biz kadınların elleriyle güzelleşecek'

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçisi kadınlar güvenceli çalışma istedi  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...