‘Biliyoruz ki bu ülke biz kadınların elleriyle güzelleşecek'

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Derince’nin Yenikent Mahallesinde 8 Mart etkinliği düzenledi. 

08 Mart 2017 11:53
Paylaş

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Derince’nin Yenikent Mahallesinde 8 Mart etkinliği düzenledi.

Çok sayıda kadının katıldığı renkli etkinlikte konuşan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Gözde Meydan, “Bizleri umutsuzluğa sürükleyen, evimize, kabuğumuza çekilmemizi sebep olan bu koşulları yıkmak, değiştirmek; kaybettiğimiz kadınlara borcumuzun borcudur” dedi. 

Yenikent Mahalle Muhtarlığı yanında bulunan yeşil alanda pankart ve balonlarla toplanan kadınlar, burada bir süre müzik eşliğinde eğlendi. Üniversite ve liselerden genç kadınların da katıldığı etkinlikte kadınlar taleplerini beyaz bir bez üzerine yazdı. Halay ve horon oynayan kadınlar, “Kadınlar el ele, mücadeleye” ve “Kadın yaşam özgürlük” sloganları da attı. 

‘KADINLARA REVA GÖRÜLEN YAŞAMI KABUL ETMİYORUZ’

Eğlence sonrası konuşan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Gözde Meydan, kadınlar olarak her alanda olacaklarını belirtti. Sözlerine önceki gün Bursa’dan Ankara’ya giderken trafik kazasında hayatını kaybeden metal işçileri anarak başlayan Meydan, “Kaybettiğimiz işçi arkadaşların dile getirecekleri talepleri burada hep birlikte haykıracağız” dedi. Kadınlara dayatılan yaşamı kabul etmeyeceklerini vurgulayan Meydan, “Bu ülkede kadın olmak, otobüste, evde, işte sokakta, kendini hiçbir yerde güvende hissetmeme midir? Tacize veya tecavüze uğradığını ispat etmek zorunda bırakılmak mıdır? Kadınlara reva görülen, dayatılan yaşam buysa, biz kadınlar bunu kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki bu dünya, bu ülke biz kadınların elleriyle güzelleşecek. Geçtiğimiz yıl 329 arkadaşımızı kaybettik, bizleri umutsuzluğa sürükleyen, evimize, kabuğumuza çekilmemizi sebep olan bu koşulları yıkmak, değiştirmek kaybettiğimiz kadınlara borcumuzun borcudur. Bir kez daha söylüyoruz, yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz” dedi. 

‘SİYASETTE KADININ YERİ OLMADIĞI İÇİN BU SORUNLARI YAŞIYORUZ’

Dernek yönetimi adına yapılan konuşmanın ardından kürsü kuruldu, kadınlar burada söz alarak konuştu. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ise, kadının siyasetteki yerinden bahsederek, “Siyasette kadının yeri olmadığı için bu sorunları yaşamaya devam ediyoruz” dedi. Yaklaşan referandumdan da söz eden Erkan, “Bu kürsüleri daha çok kullanmalıyız, daha çok sıkıntılarımızı ve taleplerimizi ifade etmeliyiz. Birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bizden 16 Nisan’da bir karar vermemiz isteniyor, dönüp bu yasa değişikliklerine bakacağız, bu koşulları ortadan kaldırıp kaldırmayacağına bakacağız ve ona göre kararımızı vereceğiz” dedi. 

Kurulan kürsünün, yapılan konuşmaların ardından kadınlar eğlenceye kaldıkları yerden devam etti. (Kocaeli/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Maltepeli kadınların 8 Mart coşkusu 

SONRAKİ HABER

HDP: Metal işçisi kadınları mücadelemizde yaşatacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...