18 Haziran 2012 15:14

Acılar hep bize mi düşer?

13 tutukluya mezar olan Urfa Cezaevinin önü önceki gün de olaydan sonra cezaevine akın eden mahkum yakınları ve polislerle doluydu. Tüm bu karmaşanın arasında bir ağacın gölgesinde görüyoruz 92 yaşındaki Mehmet Şahin’i.  Mehmet dede hastanede yatıyorken olayı duyar duymaz eşiyle birlikte Newroz’a katıldığı için tu

Acılar hep bize mi düşer?
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Mazlum’un babasının da siyasi sebeplerden dolayı uzun süre cezaevinde yattığını anlatan Şahin, torununun hayatından endişe ettiğini söylüyor. Cezaevi koşullarının yıllardır çok kötü olduğunu belirten Şahin, “Oğlum da cezaevinde çok kaldı. Bir sürü cezaevi gördüm, gezdim. Hepsinde şartlar çok kötüydü. Burada da yandı insanlar şimdi” diyor. Cezaevinde yaşananların sürpriz olmadığına dikkat çeken Şahin, yine de bu kadar kişinin ölmesini beklemediklerini ve çok üzüldüklerini söylüyor.

Bölgede yakını cezaevine düşen ailelerin büyük zorluklarla karşılaştığını belirten Şahin, “Burada tutuklananlar adli de olsa, siyasi de olsa rahat bırakılmıyorlar. Cezaevine düşüyor, sürgüne gönderiliyor, cezaevinde haklarına el konuyor, hep zorluklarla karşılaşıyorlar. Aileler de onlarla birlikte bu zorluğu çekmek zorunda kalıyor. Benim kolumda daha serumun parçaları duruyor. Hastanede yatıyordum, haberi aldık nenesi ile birlikte koşturarak geldik. Mazlum’un nenesi hasta. Haberi duyunca çok ağladı, bayıldı. Biz hep bunları yaşıyoruz” dedi.

Oğlunu uzun süren cezaevi yaşantısının ardından bir trafik kazasında kaybettiğini belirten Şahin, torununa da bir şey olması durumunda tamamen yalnız kalacaklarını anlatıyor. Torununun 7 yıl hapis cezası aldığını belirten Şahin, “Oğlumun peşinden çok cezaevi gördüm, sürgünü ben de yaşadım. Artık yaşlandım ve torunum için bu cezaevine gelip gidiyorum. Ona da bir şey olursa nasıl yaşarız? Bu cezaevinden sürekli kötü haberler geliyor. Artık birilerinin buna dur demesi lazım” dedi. (Şanlıurfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki çocukları babaları ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Tahir Canan neden hâlâ tahliye edilmedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...