08 Mart 2017 08:21

İzmir'de gazeteciler Başbakanın programına alınmadı

İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’ın programını izlemek isteyen muhalif gazetecilere akreditasyon verilmedi.

Paylaş

İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım’ın programını izlemek üzere akreditasyon başvurusunda bulunan muhalif gazetecilere, akreditasyon verilmedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, bu uygulama ile gazetecilerin haber yapma hürriyetinin ellerinden alındığını belirtti. 

Aralarında, Sözcü, Dünya, İHA, Ticaret, Sky Tv ve Ulusal Kanal gibi gazete ve televizyonların bulunduğu basın yayın organlarında çalışan ve şimdilik ulaşılabilen 8 gazeteciye akreditasyon verilmedi. Yasak kararının kurumlardan ziyade gazetecilerin muhalif kimliğine dönük olduğu belirtiliyor. 

YASAK KARARI MUHALİF GAZETECİLERE

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden (BYEGM) alınan sarı basın kartı taşıyan muhabirlerin, Başbakan Binali Yıldırım'ın programına kabul edilmemelerinin yasaklama uygulaması olduğunu belirtti. ''İzmir'de yılın 365 günü halkı bilgilendiren muhabirlerin, Başbakan Yıldırım'ın programını, vatandaşlarla buluşmasını haber yapmalarından daha doğal bir şey olabilir mi? Tabi ki ilgi gösterecekler, tabi ki izleyip yurttaşları bilgilendirecekler. BYEGM İzmir'deki gazete, ajans, televizyon ve internet sitelerinin yöneticilerine duyuru yaparak, Başbakan Binali Yıldırım'ın programını izleyecek muhabir, foto muhabiri, kameramanların vatandaşlık numaraları, basın kartı fotokopisi, vesikalık fotoğraf ve kurumlarının görevlendirme yazısını tarih verilerek iletilmesini istemiştir. İstenen belgeleri yerine getirip, elektronik ortamda bunları yetkililere ulaştıran muhabirlerden bazılarına son dakikada 'Umulanın üstünde talep geldi. Size akreditasyon veremiyoruz' denilerek, görev yapmaları engellenmiştir” dedi. 

Yasak kararına maruz kalan gazetecilerden biri de Ulusal Kanal muhabiri ve TGS İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Belma Yücel oldu. 

Basın emekçilerine uygulanan bu yasağı kabul etmediklerini vurgulayan Hüner, “Gazetecilerin haber yapma hürriyeti, hakları ellerinden alınamaz'' dedi.

Yasağın kaldırılması için İzmir Valiliği Basın Bürosu ve BYEGM İzmir İl Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçtiğini dile getiren Hüner, her iki kurumun da ''Akreditasyonu Başbakanlık Basın Bürosu'nun gerçekleştirdiğini'' kendilerinin ilgilerinin olmadığı yanıtını aldığını vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üç ilde 8 Mart’a özel sanat etkinlikleri

SONRAKİ HABER

Türkiye’de kadınların yüzde 87’si çalışmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...