08 Mart 2017 03:04

Suriye ordusu, Hafsa ve su kaynaklarını kontrolü altına aldı

Suriye ordusu, Halep'in doğu kırsalında IŞİD'e karşı önemli bir ilerleme kaydederek 2012'den beri ilk kez Esad Gölü'ne ulaştı.

Paylaş

Suriye ordusu, Halep'in doğu kırsalındaki ilerleyişini sürdürerek 24 saatten kısa bir süre içinde hem stratejik Hafsa kasabasını hem de 30'ün üzerinde köyü IŞİD'den geri aldı.

Rus Hava Kuvvetleri destekli ordu güçleri, dünkü ilerlemeler sonucunda 2012 yılından bu yana ilk kez Fırat Nehri üzerindeki Esad Gölü'ne ulaşmış oldu. Hafsa'nın alınmasıyla Doğu Halep'in su kaynakları da ele geçirildi.

Suriye ordusunun Fırat Nehri kıyısındaki son IŞİD köylerini de kontrolü altına aldıktan sonra Keşiş Havalimanı, kuşatma altındaki Deyr Hafer ve son olarak da Meskene'ye yönelmesi bekleniyor. Buraların da alınması halinde IŞİD, Halep'in doğusundan tamamen -Hanasır'ın doğusu dışında- çıkartılmış olacak.

Suriye ordusunun bölgedeki son kazanımları, Suriye Demokratik Güçleri'nin bu hattaki ilerlemesini ve Rakka operasyonu dahilinde Tabka'yı batıdan kuşatma olanağını da önlemiş oldu. Suriye Demokratik Güçleri, Hafsa'ya yönelik operasyonunu, TSK ve Fırat Kalkanı güçlerinin Menbic saldırısı nedeniyle sonlandırmak zorunda kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP milletvekillerini hedef alan ‘Evet’ bildirisi!

SONRAKİ HABER

Nowitzki, 30 bin sayı barajını aşan 6. isim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...